Sierrra Nevada Celebration Ale 2010

by | mar 7, 2011 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA

Jag liksom många andra bloggare ligger just nu lite efter i vår rapportering av nya produkter. Fördelen med att vara sjuk är att när man är tillräckligt frisk för att sitta upp lite då och då kan man ta tag i den där högen med redan provade saker som man inte fått ut ännu. Har tex inte fått ut det sista inlägget om Barcelona ännu, och det känns som om det aldrig kommer. Speciellt inte eftersom jag sticker till Helsingfors i slutet av denna vecka, för lite studiebesök på microbryggerier, pubar och träffa folk. Bland annat lite gamla bryggerikumpaner. Ska försöka twittra och blogga lite live torsdag-fredag.

Sierra Nevada Celebration Ale 2010 släpptes på systembolaget den 1 februari i år (låg mindre efter än vad jag trodde). De släpper en varje år i slutet av året och den har funnits ett flertal år på systembolaget. Det är deras vinteröl, den är på 6,8 procent och det är en amerikansk IPA. den är humlad på vanligt sätt med Chinook, Cascade & Centennial och är dessutom torrhumlad med Cascade & Centennial.

Ett kompakt offwhite skum med en kopparröd kropp på ölen. Skumrester sätter sig likt belgiska kyrkfönster på glaset sidor. Dofterna är stora av nyslaget gräs, grape, citron, aprikos och lite persika. Lätta maltiga dofter av knäck och karamell finns där också. Smaken är höghumlad men mycket balanserad. Massor av citrus, grape, persika och en knäckig sötma. Avslutas med en lång snygg beska som bärs upp av maltsötman.

En snygg amerikansk vinteröl som var förvånadsvärt snyggt balanserad tycker jag. Inget man springer benen av sig för att köpa men bra.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 Comment

  1. Ulf Engström

    Lycka till och ta det lugnt med bastun. Kanske vi kunde utveckla en receptsamling med olika typer med öl. Uppenbarligen delar vi ju detta intresse med mat och dryck och kan en hel del….Jag länkar dig till mina bloggar
    Allt gott

    Nu flyttar jag hem och börjar 1 april som kyrkoherde i Roslagen.

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu