Sibbarps Husbryggeri – Mera rågöl till folket!

by | jun 16, 2022 | 0 comments

Ny lansering

Nu finns Sibbarps Roggenbier på Systembolaget. Roggenbier är en uråldrig lageröl med hälften kornmalt och hälften rågmalt. Ett mellanmörkt lageröl som passar utmärkt till sommarens grillade mat! Rågens knäckiga, brödiga och kryddiga toner ger en perfekt smakspegling till den reaktion man får när man grillar kött och även brödrätter som toast och hamburgare.

– Än en gång förnyar vi gamla öltyper – vår Roggenbier/råglager är unik på marknaden och kommer att överraska både de som tycker om vanlig ljus lager och aledrickare, säger Rolf Nilsson

Sibbarps Husbryggeri

Sibbarps Husbryggeri har under åren lanserat flera olika öl med rågmalt i recepten. Nu tar dom ett steg till och lanserar en lageröl med ca hälften kornmalt och hälften rågmalt. Detta ger ölen en större brödighet och en lätt kryddighet. Ölet är humlat med Hallertauer, Mittelfrüh samt Simcoe. 

Roggenbier 

Roggenbier var vanligt i Bayern fram till 1500-talet, då några år av dåliga skördar och införandet av Reinheitsgebot som endast nämnde Gersten Malz (kornmalt) och rågen ”sparades” till bakning. Runt 1980 börjades det åter bryggas Roggenbier i Bayern. Det bryggs två typer av Roggenbier; en lageröl och en ale med en Weissbierliknande jäst. 

Sibbarps Husbryggeri, Roggenbier

Stil: Mellanmörk & mörk lager, Dunkel

Tillverkad i Sverige, Skåne län, Malmö stad, Flaska 330 ml, 5,4 %, Nr 37681, 27:30

Fruktig smak med tydlig beska, inslag av rågbröd, torkad frukt och kryddor. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk, lamm eller nöt.

Länk till systembolaget

 

Omdöme

 

Färg: Brun, halvklar
Doft: Knäck, torkad frukt, kavring, märk sirap
Smak: Peppar, knäck, russin, kavring, råg
Omdöme: Ordentligt rågig. Snygg knäckighet med tydliga toner av peppar. Elegant öl men behöver gärna en bit mat till. Kanske något grillat eller en härlig gryta. Jättekul att prova en riktig roggenbier. Kul med ordentligt med råg i öl.

Betyg (1-6): 5

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu