Santa’s Butt

av | dec 30, 2009 | 0 Kommentarer

”And Santa satt on his great butt, enjoying a hardy brew…” Ja så står det på etiketten av Santa’s Butt från Ridgeways bryggeri i Oxfordshire i England. Har till sist efter det att systembolaget gjort sitt bästa för att försnilla 4 lådor öl för mig, idag efter lite samtal med huvudkontoret på systembolaget fått ( ja fått och fått…..) 4 lådor öl. En av varje av Santa´s Butt, Reindeers Revolt, Seriously Bad Elf och Very Bad Elf. Hade varit kul att få dem när de kom till systembolagets som ligger ca 250 meter från mig, men det tog dem 11 dagar att få uppgifterna till mig. 

Nåväl åter till ölen. På etiketten står det även Winter-Porter. När jag öppnar den och häller upp den blir jag lite förvånad över den ljusa färg den har då den kallas för winter-porter. Den är mycket vackert mörkt rubinröd med ett vitt skum som har en otrolig hållbarhet. efter 30 minuter är det fortfarande skum på ölen….. Dofterna är små men trevliga med drag av malt, toffe, brödighet och honung. Smakmässigt är den liten och tunn tycker jag med drag av bröd, choklad och karamell.  

Blev förvånad över hur tunn den var och funderade på varför de gjort den på detta vis. Gick ner i köket och skar upp en skiva rökt vildsvinskorv som jag hittade i kylskåpet. Kalas !  Ja visst korven var god, men med ölen. Oj, vilken bra matöl. Fungerade helt otroligt bra och jag förstod plötsligt vad de menade med ölen. Tror att mina vänner på nyårsafton får stå ut med en Santa´s Butt och lite vildsvinskorv till nattamat…… om det finns något kvar då vill säga. Dock tycker jag nog att det mer är en Scottish ale än en Winter Porter, men det är bara vad lilla jag tycker. Bra öl som vanligt från Ridgeway. Köpt via privatimport på systembolaget från Wicked Wine.

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu