monk-in-black-robe

Så tar vi tagelskjortan på – alla munkar behövs

by | mar 28, 2023 | 0 comments

”För någon med en sann kallelse är det inte riktigt svårt att bli munk – åtminstone inte svårare, tror jag, än något annat livsval”, sa broder Benedikt på Westmalle. ”Dagens samhälle erbjuder dock få utgångspunkter som kan ge upphov till en klosterkallelse. Det religiösa livet anses inte längre vara viktigt och ses som mystiskt, med en negativ klang. Att gå med i en klostergemenskap har blivit ett stort steg i det avseendet, men i sig är det en mycket rikare, mer meningsfull och fascinerande livsform än man kan misstänka.”
(The Guardian) 

 

Osäkerheten svävar över framtiden för trappistöl eftersom färre och färre i de traditionellt katolska länderna dras till ett liv i klosterkontemplation. Det kan man tycka vad man vill om, och jag lägger inga värderingar i det. Problemet för mig, och vissa av er, är att fler varumärken än Achel riskerar att bli av med sin Trappistmärkning. Förhoppningsvis så kommer det att fyllas på med munkar från andra kloster i världen men de måste ju läras upp, vara villiga att flytta och tillräckligt fräscha för att klara av jobbet. Förhoppningsvis lever varumärkena vidare men man vet ju aldrig. Spencers i USA la ju ner nyss och där försvinner varumärket, i alla fall tills vidare.

 

Nu får vi all hjälpa till och se till att det rekryteras munkar . Risken är att det inte blir någon öl kvar att sälja då bara för dessa tre kommer väl att ’provsmaka’ allt så många gånger att det tar slut innan det kommer ut på marknaden.

 

Ska jag vara ärlig har jag större planer mig själv än att bli än att bli munk så……. /Jonas H

 

 

Många av er är så unga att ni inte känner igen citatet i titeln – titta på videon så förstår ni

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu