Rogue Chocolate Stout

by | sep 26, 2009 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

22oz_ChocolateNär jag för ett tag sedan gick in på det lokala systembolaget och beställde Hr. och Fru Fredriksson, gick jag som vanligt ett varv i butiken. Döm om min förvåning när jag på en hylla hittade ”tillfälligt i butiken” Rogue Chocolate Stout, Calabaza Blanca och 11eme Curvée Speciale. Det visade sig vara en beställning som någon inte hämtat ut. Självklart tog jag ölen och tillbringade sedan en kvart i kassan med att försöka betala dem. Konstigt att det alltid är så svårt att betala det som inte normalt finns i butiken.  Men det är väl så det ska vara – vi ska bara köpa det som trycks ut i det ordinarie sortimentetJ.

Jag öppnade igår Rogue Chocolate Stout och var orolig för att den var för gammal. Jag hittade ingen som helst datummärkning på den (!). Min erfarenhet av just Chocolate Stouts är att smaken dör efter någon månad på flaska, troligtvis på grund av dålig hantering av flaskorna på systemet etc . Med dålig hantering menar jag att de lagras för varmt. Därför blev jag förvånad när jag öppnade flaskan och kände doften av chokladpudding sprida sig och dessutom tillta ännu mer vid upphällandet. Ölen är totalt svart med ett småbubbligt ljusbrunt skum. Doften är naturligtvis fylld med choklad men även  av vanilj och lite rostad malt. När jag sedan dricker av ölen, smakar den ännu mer mjölkchoklad och inte mörk choklad, som jag förväntat mig. Det är en ganska kort smak som avslutas med lite beska och maltsötma. En mycket rolig och trevlig upplevelse, även om jag trodde den skulle vara lite fetare och fylligare, men absolut  värd att prova tycker jag.

rogue_CS_4.0

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu