Rigor Mortis

by | dec 9, 2009 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA

Jag har druckit ett antal av produkterna från detta Kanadensiska bryggeri Microbrasseri Dieu du Ciel,  och gillat nästan alla. Rigor Mortis är en Abbey-style Brown Ale som är bryggd som en Belgisk Quadrupel. Och vad är det då, kanske folk undrar. Lite kort och förenklat kan man säga att det är en alkoholstark öl , i detta fall 10,5 procent, som bryggs  i samma anda som Trappistmunkarna brygger öl i Belgien.

Den här har dock ett förvånande kort skum som dör på en gång dessvärre, men en vacker disigt brunorange färg. Ölen är ofiltrerad och har dofter av maltsötma, choklad, nejlika, körsbär och björnbär. Smaken är jätterolig och ger ett löjligt flin på mina läppar då jag i denna fruktiga öl hittar, förutom en trevlig maltsötma och värme från alkoholen, choklad, plommon och övermoget päron. De är nästan lite crossover då Trappist möter Kriek i en och samma flaska.

Prova den och tyck till, den lämnar er garanterat inte oberörda. Detta är inte något man skall ha till mat i första hand utan tippa upp flaskan i en stor konjakskupa eller liknande och sitt och sug på den framför TV:n eller en brasa. För er som aldrig provat en alkoholstark öl och tror att de bara smakar busgrogg, prova denna så förstår ni hur snyggt alkoholen kan kamoufleras.  Nyhet december 2009.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu