Revolution Brewery: En ölrevolution med en stark historia

by | maj 13, 2024 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

En ölrevolutionär

Revolution Brewing är ett bryggeri baserat i Chicago, Illinois, USA. Det grundades år 2010 av Josh Deth och är känt för att producera ett brett utbud av öl i olika stilar. Bryggeriet har blivit en tongivande kraft i den amerikanska hantverksölsindustrin och bland samlare av öl. Det är ett bryggeri som jag följt i flera år och varit mycket intresserad av. Jag fick tag i deras olika barley wines och imperial stouts genom en ölsamlarvän som ofta reste till USA. Jag blev hänförd direkt. Efter flera spännande släpp på Systembolaget så passade en intervju bra.

Allt börjar med hemmabryggning

För Revolution Brewery började allt med hemmabryggning under studietiden, följt av erfarenheter från tre andra hantverksbryggerier innan de slog upp portarna till sitt eget bryggeri. Bakom namnet ”Revolution” ligger flera lager av betydelse, men den mest direkta är att de ville skaka om saker och ting och erbjuda högkvalitativt öl till folket.

Den amerikanska hantverksölsindustrins tillväxt har verkligen varit en smakrevolution, där kvalitet och variation har ökat dramatiskt under de senaste decennierna. Revolution Brewery var en del av denna förändring, och deras namn fångar den anda av förändring och utveckling som präglat hela branschen.

Anti-Hero IPA

Deras mest populära öl, Anti-Hero IPA var den första IPA:n de bryggde och är nu den mest sålda IPA:n i delstaten Illinois. Anti-Hero har blivit en klassisk mellanvästerns öl med en ”C-hop”-ryggrad* och en balans mellan citrus- och tallaromatik. Den har lanserats tillfälligt på Systembolaget. 

* står C för dessa klassiskt amerikanska humlesorter, som betraktas som hörnstenarna i modern amerikansk hantverksöl: Cascade, Centennial, Columbus, Chinook och Citra. 

Just-in-time

För Revolution Brewery är visionen och filosofin bakom ölbryggning att uppnå en balans av smaker där allt arbetar harmoniskt tillsammans. Prioritet läggs också på färskhet, och de följer en ”just-in-time” förpacknings- och lagerpraxis som stöder detta mål.

Innovation

När det gäller innovation och experimentella bryggningar har Revolution Brewery en dedikerad innovationsbryggare som arbetar med både ett 1-fat pilotsystem och ett 15-fatssystem på deras bryggeripub. De experimenterar med nya ingredienser och stilar för att utveckla spännande och unika öl.

Den lokala revolutionen

Förutom att producera öl engagerar sig Revolution Brewery aktivt i och stödjer den lokala gemenskapen. De arrangerar olika evenemang och samarbetar med lokala organisationer för att främja ekonomisk utveckling och stödja olika samhällsprojekt. Utöver öltillverkningen driver Revolution Brewing flera ölhallar och pubar runt om i Chicago, där besökare kan njuta av deras öl tillsammans med mat. Deras engagemang för kvalitet, innovation och gemenskap har bidragit till att bygga upp ett starkt rykte inom ölindustrin.

Lagringsprogrammet

Bryggeriet är också känt för sitt bourbonfatåldrande program, där de blandar fat av olika åldrar och sötma för att uppnå önskad karaktär och komplexitet i ölen.

Framtiden

Revolution Brewery fortsätter att vara en pionjär inom den amerikanska hantverksölsindustrin och deras passion för öl och samhälle kommer säkert att fortsätta att inspirera och glädja ölälskare runt om i världen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu