Republiken Jämtland – den bästa ölen från Jämtland

by | mar 12, 2023 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Republiken Jämtland firar sin nationaldag 12 mars. Det firar vi såklart på Pilsner.nu med att välja ut våra favoriter från Jämtland. Det finns massa fantastiska bryggerier så som Jämtlands bryggeri, Revsunds Brewery, Östersunds Nya Ångbryggeri, Svartbergets Fjällbryggeri, Åre Bryggcompani och många andra. 

Jag har hört att att Jämtland, näst efter Gotland, är Sveriges bryggeritätaste län per invånare.  Här får du tips på några av våra favoriter, och nya poppar upp titt som tätt – tipsa oss gärna om vi har missat just din favorit!

 

Mauro:

Östersunds Nya Ångbryggeri, Vete-Öl

 

Tillverkad i Sverige, Jämtlands län, Östersunds kommun, Flaska, 330 ml,. 4,8 % vol. Nr 34221, 26:90

Kryddig smak med inslag av ljust bröd, banan, koriander, honung och mandarin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till vegetariska rätter, eller till fisk och ljust kött.

Varför är den bäst i Jämtland? 

Idag passade jag på att välja två stycken då jag inte kunde välja en. Den första är en välgjord och snygg öl. En ny favorit hos mig. Lättsam, somrig och elegant. Håll utkik efter Östersunds Nya Ångbryggeri, det händer en hel del där. Imponerar ständigt. 

Mauro:

Svartbergets Fjällbryggeri. Heishan belgian style wit

 

Tillverkad i Sverige, Jämtlands län, Åre kommun, Burk, 330 ml, 4,7 % vol. Nr 38003, 26:70

Kryddig smak med inslag av ljust bröd, citrus, banan, kryddnejlika och örter. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk, ljust kött eller vegetariskt, gärna med kryddstark smaksättning.

Varför är den bäst i Jämtland? 

Idag passade jag på att välja två stycken då jag inte kunde välja en. Den andra är en välgjord och kryddig öl. Otroligt len och fin. Perfekt matöl till kryddstark mat. Mer belgisk wit till folket. Svartbergets Fjällbryggeri är otroligt duktiga och vi kommer att få se mer från dom. 

Jonas H

Jämtlands, Älva

 

Tillverkad i Sverige, Jämtlands län, Bräcke kommun, Burk, 330 ml, 5 % vol. Nr 38880, 27:90

 

Maltig smak med inslag av ljust bröd, citrus, örter och honung. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till vegetariskt eller till rätter av fisk eller ljust kött.

Varför är den bäst i Jämtland?
Har nu hört folk tala så väl om denna som släpptes den 6 mars så jag måste prova den. Har beställt så den kommer väl snart men jag säger att med de senaste släppen från Jämtlands Bryggeri är de tillbaka som ett av de bättre producenterna i Sverige. Riktigt roligt

Ulrik

Jämtlands Bärnsten, Ljus Lager

 

Tillverkad i Sverige, Jämtlands län, Bräcke kommun, Flaska, 330 ml, 5 % vol. Nr 1307, 21:90

 

Fruktig, maltig smak med inslag av honung, aprikosmarmelad, apelsinskal och kryddor. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust fläsk, lamm eller nöt.

Länk

Varför är den bäst i Jämtland?
Bärnsten från Jämtlands bryggeri är ju en sån där klassiker från förr när jag började gå på ölmässor back in the day. En av favoritmontrarna var såklart Jämtlands bryggeri. Det är en trevlig allroundöl som passar till husman eller finger food. Saknar Postiljon från JB!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu