Regeringen föreslår gårdsförsäljning

by | jun 5, 2024 | 0 comments

Idag den 5 Juni 2024 föreslog regeringen gårdsförsäljning i Sverige för ca 600 producenter.

Regeringen har tillkännagivit att det ska bli tillåtet att sälja alkoholhaltiga drycker från hantverksbryggerier och vingårdar. Denna reform, som beskrivs som ”en frihetsreform” av Ulf Kristersson, kommer att gälla för 600 tillverkare som kommer att kunna sälja alkohol mellan klockan 10 och 20, även under helgen.

Socialminister Jakob Forssmed har kallat reformen efterlängtad och den är i linje med ett förslag som lades fram 2021. Konsumenter kommer att kunna köpa 0,7 liter sprit och tre liter vardera av vin, starköl och andra jästa drycker direkt från producenterna.

Förslaget omfattar alla dryckesslag och det kommer inte att krävas att råvarorna också produceras på plats, med undantag för vinets druvor. Försäljningen kommer att ske genom ett betalt besök hos producenten, för att gynna besöksnäringen och inte konkurrera med detaljhandeln.

Trots denna förändring kommer Systembolaget att fortsätta att existera. Förslaget kommer att läggas fram under sommaren och bör vara på plats till våren 2025. Planerad start är 1 Juni 2025. 

Dock: Det gäller bara de som producerar under 75 000 liter spritdrycker, 400 000 liter jästa drycker upp till 10% och 200 000 jästa drycker över 10% 

 

/Jonas H

Hela pressträffen :

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu