Raging Bitch – Flying Dog

by | jun 11, 2010 | 0 comments

Har kommit hem från min sista resa till Åland, jobbmässigt i alla fall. Bodde som vanligt på Park och besökte som vanligt deras pub innan sängen skulle uppsökas. De har alltid något roligt att prova tycker jag. denna gång blev det två olika Flying Dog, varav den ena var Raging Bitch. Har varit sugen att prova denna ett tag, och den kostade bara 7,70 Euro för en flaska och det tycker jag var billigt, med tanke på att det var Åland. Saker, och speciellt öl,  brukar ha en tendens att vara liiiite dyrare där än hemma i gamla Sverige. Raging Bitch är Flying Dogs jubileumsprodukt för att fira 20 år. Det är en Belgian-style IPA på 8,3 procent som bla är torrhumlad med Amarillo

När jag hällde upp den spred sig en fruktdoft från glaset och jag tänkte att det här blir nog roligt.  Färgmässigt är den extremt grumlig med en ljusgul färg som drar mot aprikos. Just aprikos är en av de dofter man oxå finner i den. Andra är citrus, apelsincest, jäst och ordinära belgodofter men med en gräsig humletvist. Skummet är vitt och kompakt småbubbligt. Smakmässigt blev jag mycket positivt överaskad. Det är självklart en massiv fruktskål av tropiska frukter som fyller upp munnen, men de är uppblandade med en tydlig relativt lång beska. Jag blev för ett ögonblick förvirrad när jag drack den för att den var ’fel’ i min hjärna men sedan kom jag rätt igen och insåg att det var en bra balanserad smak i den. Att det blev fel var för att det var en fruktig belgare som hade stor beska. Hela mitt system skrek ’fel fel fel’ under några sekunder innan jag kunde ta kontrollen över mina smaklökar igen.

Tycker att detta var en välbalanserad och riktigt god öl. Fick den i ett skitsnyggt Raging Bitch glas oxå.

 Bartendern hade sett mitt granskande och kom över och undrade om jag gillade den. Han sa att han hade en eller två fatlagrade Flying Dog produkter hemma som han sparat från förra sommaren. Försökte bli hembjuden till honom, men misslyckades.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu