Provning på Anchor Brewing Company

by | okt 2, 2013 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

 Anc_2

Det här var de produkter som man fick prova på fat efter studiebesöket. När jag snackade med ’Jeff’ som guidade oss angående deras öl sa han att de har vetemalt i alla sina öl för att få ett bra skum. Jag frågade honom samma fråga igen så jag fattat rätt och han sa, javisst har vi det. Lite skumt eftersom de inte anger vetemalt när de radar upp vilka maltsorter som ingår i de olika produkterna…….

 

California Lager 4,9 %
En snyggt gyllengult öl med ett vitt skum. Doftar mycket malt och en lätt lätt maltsötma. Har en lätt maltighet och en enkel plåtig beska med obalanserad stor sötma i svalget.  Beskan ligger långt fram på tungans främre del och på tungryggen.  Maltigare på fat än flaska men lika ’milt och lättdrucket’.

Summer Beer 4,5 %
Ljusgul med ett kompakt skum. Mycket vetemalt i den,  det syns på skummet och han sa även att det var runt 50 procent. Doftar lätt maltigt och har en liten sötma i doften.  Den är plåt-vetig och filtrerad och har ingen jästsmak. Snygg och enkel eller ’inte så tokig’ – som kompisen sa !

 

anc_3

Anchor Steam Beer 4,9 %
Lite lätt gyllene i sin färg som drar mot koppar med ett snyggt skum. Doften är inte så stor med inslag av brödighet och en lätt sötma med drag av honung. smaken är fadd och söt maltighet översåg i en lätt surbeska högst upp på tungan. Denna känns mer obalanserad än vanligt efter att ha druckit de två andra innan. Blev faktiskt bättre på andra klunken med mer beska och maltighet och mindre faddhet.

Brekle’s Brown 6,0 %
En öl som är mellanmörk med ett snyggt smutsvitt krämigt skum. Doften är knäck och maltsötma samt en lätta citrusdrag. Smakenär knäckig med en trevlig surbeska och lätta brända toner. Det finns lite antydan till obalanserad och en hög kolsyra som spritsar ut på tungan. Alkoholen är väl kamouflerat. Snäll men snygg

Anchor Porter 5,6 %
Ölen är mörkt mörkröd med ett snyggt beige kompakt skumlock på toppen. Det är mörka malttoner med bränd sötma i doften samt en lätt nötighet. Smaken är söt, enkel och tunn. Det finns lätta brända drag på tungspetsen och smaken avslutas med en hård beska på tungsidorna av brändhet. Trist

 

anc_6

Old Foghorn Ale 9,0 %
Ett kolafärgat skum på en lätt disig kropp som är rödorange. Skummet är vacker men kort. Snygg alkoholsötma och russin i doften som även är maltig och trevlig. Smaken domineras av massor av russinsötma, övermogna katrinplommon och röda hallonremmar och en lång maltig alkoholsötma långt fram på tungspetsen som bara skriker att man ska ta en klunk till. ♥

Liberty Ale 5,9 %
Ölen har ett fint krämigt skum på toppen av en ljus lätt disig kropp som drar mot gyllengult. Doften är jästig och unken men med en elegant maltighet och humlighet. Smaken är bättre och med mer beska än vad jag minns som drar över i en sötaktig maltighet långt bak i munnen och avslutas sedan med en sursöt beska. Skulle vilja ha druckit denna innan jag drack Foghorn ovan men inte jag som bestämde ordningen.

Anchor Zymaster Series No. 4 Fort Ross Farmhouse 4,9 %
Gyllengul extremt snyggt skum med dofter av nejlika, jäst och klara syrliga drag. Smaken är lätt humlig med drag av torkade frukter, jäst och en kryddig syrlighet. Beskan sitter fram i gommen och är rätt stor. En saison som är annorlunda. kryddig och trevlig. 

 

 strong

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu