Prag – Januari 2014 Del 4 – U Tří Růží

av | feb 17, 2014 | Resor & Mässor, Smått och Gott, Tjeckien | 0 Kommentarer

Prag – Januari 2014 Del 4 – U Tří Růží

av | feb 17, 2014 | Resor & Mässor, Smått och Gott, Tjeckien


20140130_130739

Efter att ha fyllt på fett och gris-depåerna i min kropp så gick färden mot Bryggeripuben U Tří růží.  Det här är ett ställe som öppnade så sent som 2012 men som jag verkligen skulle rekommendera er att göra ett besök till.  Det enda problemet är att de inte har en sample med sina sex olika på småglas utan man måste beställa hela glas …… De tog kort på mig med kommentaren ‘Det är inte så vanligt att någon gör det, OCH dricker upp’. Jag vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller……. De höll dock med mig i att det kanske vore en bra idé att skaffa det eftersom jag inte var den förste som efterfrågade det.

Trevliga grabbar som jobbade där och mycket snack om de olika sorterna de gjorde. För och nackdelar med olika sorter, turister kontra inföddas dryckeskultur och öl i allmänhet.

2014-01-30 13.39.402014-01-30 14.24.18

 

Det som provades och dracks var:

Světlý Ležák 5,1 % – En ljus lager gjord enbart på Tjeckiska råvaror.

En ljus lager som är som merparten i Prag. Bra balanserad med lätta smörkoladrag i doften. Smaken är varken mer eller mindre dock serverad för kall.

Tmavý Ležák 5,1 % – Mörk lager med fem olika maltsorter och humle från Zatec.

Mörk lager med massor av kaffe och choklad i doften. Mycket snyggt skum på toppen. Serveras dessvärre också för kall men snygg och trevlig med massor av söt kaffesmak med balanserad snygg lång beska. Kanske lite för söt för mig

Polotmavý Ležák 5,1 % – En underjäst mellanmörk lager gjort på fyra olika maltsorter och aromatisk humle.

Grymt vackert skum på ölen. Liten lätt knäckighet i doften och en balanserad brödsötma. Smaken är riktigt riktigt bra. En ruskigt balanserad öl med lång enkel beska som gör att man bara vill ha mer av den. Den är helt silkeslen när den virvlar genom munhålan ner i svalget och försvinner. En av de klart bästa öl jag drack under resan kan jag säga så här efteråt.

Vánoční Amber 6,4 % –  En underjäst mellanmörk öl gjord på fyra olika maltsorter och två humlesorter, allt Tjeckiskt.

En julöl som serveras tok-kall dessvärre. Knäckiga toner som blandas med en snygg maltighet. Påminner om brittisk julöl. En snygg alkoholsötma som gifter sig bra med knäckigheten dock en något hård slutbeska som ligger högt upp i gommen.  Den här skulle fungera som en smäck på julborden i Sverige ! Den här är bra.

American-Style Amber Lager 5,4 % – En underjäst mellanmörk öl, inspirerad av Amerikanska humlesorter.

Den här är trött i sin doft och amsk. Jag påpekar detta och får reda på att det är deras sista fat och han förstår vad jag menar. Det finns instängda sömniga drag av gräs i doften och sedan en lätt knäckig smak med en trött hård beska långt bak i gomme. Mycket obalanserad med en extremt liten kropp med gamla unkna humledrag i.

Klášterní Special No.2 Limitovaná Edice 9,0 % – En extrastark mörk klosteröl från deras klosteröl-serie

Mycket melass, bränt socker lite knäck i doften. Smaken är extremt söt med en stor fet kropp med massor av brödighet, sötma och knäckighet. Konstiga brända toner som inte är oangenäma men kändes inte helt genomarbetad.

 

Det här är ett ställe jag absolut kommer att återvända till nästa gång jag är i Prag !

 

tri_2

 

Klicka gärna på fotot med alla öl på och titta på tavlan i vänster bildkant. En favorit hos mig numera 🙂

 

Pilsner.nu