Poppels bryggeri lanserar nya trendiga ölsorter inför sommaren

by | apr 26, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Poppels bryggeri, som ligger i Jonsered, Sverige, har just släppt två spännande nya öl som säkerligen kommer att glädja både öl- och cocktailentusiaster. Den första av de två ölen är Margarita Sour, en uppfriskande och syrlig öl som passar perfekt att sippa på en varm sommardag.

Margarita Salty Sour

KLASS III · 330 ml · ALC 6% VOL · IBU 0 Systembolaget
Margarita Salty Sour är ett suröl där vi jobbat med salt som kontrast. Kombinationen ger en speciell munkänsla och påverkar upplevelsen av ölet och ger smakdjup. Citrusfrukt i kombination med surt och salt för tankarna till en drink, men gör också att ölet fungerar förvånansvärt bra till många olika maträtter.

Margarita Sour bryggs med lime och havssalt, vilket ger den en citrusaktig smak som påminner om Margaritan. Men till skillnad från en traditionell Margarita har denna öl en drickbar alkoholhalt på 4,7%, vilket gör den till det perfekta valet för dem som vill unna sig utan att bli alltför påverkade.

Omdöme:

Färg: Gul, halvdisig

Doft: Lime, salt, koriander, grön doft

Smak: Lime, Salt, sura godisar, omogna hallon

Omdöme: Fräsch, somrig, snygg. Påminner om en radler men med mer syra och snyggare maltkropp. En sommarfavorit

Betyg(1-6): 5

Den andra nya ölen från Poppels bryggeri är Cuvée Rosé sour, en syrlig ale som har åldrats i ekfat med hallon i sex månader. Den här ölen har en vacker rosa färg och en lätt, fruktig smak som är perfekt att njuta av en varm sommarkväll.

-Vi har velat skapa ett öl som utforskar smakgränsen mellan öl och vin, i såväl doft som smak, Bryggmästare Daniel Granath

Båda dessa öl är en begränsad upplaga, så se till att få tag på dem innan de är borta. Poppels bryggeri är kända för att tillverka högkvalitativa och innovativa öl, och Margarita Sour och Cuvée Rosé sour är inget undantag. Skål för Poppels!

Cuvée Rosé Sour

KLASS III · 330 ml · ALC 11,5% VOL · IBU 10 Systembolaget
Cuvée Rosé Sour är ett suröl där vi använt oss av druvjuice för att jäsa fram ett spännande hybridöl. Nästan en tredjedel av ölet består av druvjuice, som jäser tillsammans med vörten. Resultatet är ett öl där vinösa toner som kompletteras av en balanserad syra.

Omdöme:

Färg: Rosa, halvdisig

Doft: Blommor, hallon, torkad frukt

Smak: Plommon, vinös, portvin, sörsyrlig

Omdöme: Värmande, elegant, välbalanserad. Spännande projekt med druvjuice. Tror den vinner på lagring

Betyg(1-6): 5

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu