Poppels APA – original kontra licensbryggd

by | jul 6, 2015 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA

Poppels APA

Som många vet har Poppels gått för full fart och bygger nu ett nytt bryggeri i Jonsered. Under den tiden har de bestämt sig för att licensbrygga vissa produkter på andra ställen, och deras APA har de valt att lägga hos Slottskällans Bryggeri i  Uppsala. Vi fick tag på en flaska av originalet och en av licensbryggningen för att prova mot varandra. Från Slottskällan var det deras första batch men på Poppels flaska hade datumskrivaren fått ett större spunk så det var helt oläsligt, men den köptes för ca 3 veckor sedan i Uppsala. Anledningen till att vi skriver det är att vi ville ha datum så nära varandra som möjligt för att få en ålder på produkterna som var så nära varandra som möjligt.

Vi provade båda dessa öl och kunde konstatera att :

  • Utseende är mycket lika varandra, i våra glas omöjligt att se någon färgskillnad.
  • Skummet är större på Poppels originalprodukt och ligger längre, detta av den anledningen att den har en högre kolsyrehalt.
  • Doften är mycket trevlig och bra på båda produkterna, till och med att den är lite större och fräschare på Slottskällans version men det kan bero på att den troligtvis är nyare.
  • Smaken är otroligt lika om man bortser från kolsyreskillnaden. Poppels original känns lite spritsigare och lite beskare eftersom kolsyran är högre och när den bryter ut på tungan uppfattas det som beska. Jonas F lägger en liten parentes om att han tycker att det är skillnad på ’vattensmaken’ i ölen.
  • Flaskan tycker vi ser minst lika tilltalande ut som deras stubbe, det är bara en vanesak.

Vi skulle vilja summera det med att ett bra bryggeri gör ett annat bra bryggeris öl full rättvisa. Vi kan alla lugnt fortsätta köpa Poppels APA och veta vad vi får i glasen !

Bra jobbat Maarten och Daniel !

Foto från Poppels Instagramflöde

Foto från Poppels Instagramflöde

 

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu