Pistonhead – Spendrups Bryggeri AB

by | feb 8, 2010 | 0 comments

Jag vill på inget sätt säga att Spendrups inte kan göra bra produkter, men maken till att salta ett pressmeddelande har jag inte sätt på många år :

 ”- Pistonhead är både rock’n’roll och traditionellt ölhantverk. Det är ett kaxigt lageröl som humlats med amerikansk amarillo- och cascadehumle. Det ger det en arom av citrus och grapefrukt, vilket är typiskt för öl bryggda av amerikanska mikrobryggerier, säger Richard Bengtsson. Pistonhead rockar loss i mer än smak och doft. Experimentlustan märks också i flaskans färg och form där välkammade uttryck har fått ge vika för en värld full av Calaveradödskallar, hot rods och rockabilly.”

Jag skrev i någons blogg att jag var rädd att det skulle bli något som var lika trist och tråkigt som Koffs Surfer, som är Sinebrychoffs version av en Amerikansk öl. Jag skulle vilja revidera det inlägget nu och säga : ”Vad trist att det inte var så fylligt och mustigt som Koff Surfer.” För om man ska jämföra denna trista och tråkiga produkt Pistonhead med något annat än Bud 55, som alla säger är en riktig ’höjdare’ (Obs Ironi), så lär det bli Koff Surfer.

Pistonhead har ett kort snabbt försvinnande skum trots att kolsyrehalten är påtagligt hög. Färgen är mörkt gyllengul på gränsen till ljust bärnstensfärgad och helt klar. Doften är lätt med drag av lite malt,en liten citrussyrlighet och en svag svag doft av hö. Smaken är lätt citrussyrlig med en kort trist eftersmak av oxiderad humle. I en blindtest skulle jag säga röd koff. Jag har stora funderingar på om tillverkningsavdelningen och de som gjort etiketternas innehållsdeklaration verkligen har arbetat med samma produkt.

Denna kommer antagligen bli en storsäljare på massor av krogar i sommar. Alla vill ha en Amerikansk öl i microbryggerianda, och köper denna. Sorgligt men sant ! När Spendrup en gång i början av sin karriär vid uppköpande av Grängesbryggarn hade reklamdevisen ”Spendrup, det privata alternativet”, fanns det nytänkande i Spendrups. Det är mycket troligt att de banade väg för den trend med lokala bryggerier och småbryggerier vi har i Sverige numera. Dock har de inget med den utvecklingen och framåtandan att göra idag, om de släpper produkter som denna. Observera att jag inte skrivit något om att ’Experimentlustan märks också i flaskans färg och form’, Jo hej du !

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu