Péché Mortel

by | dec 10, 2009 | 2 comments

Jamtlands Ananas IPA

Ytterligare en öl från Microbrasserie Dieu Du Ciel i Montreal i Kanada.  Péché Mortel eller dödssynden som vi väl säger på svenska.

Det här är en Imperial Coffe Stout på 9,5 procent. När man häller upp den inser man att den har ett helt fantastiskt färgat skum, som mest påminner om chokladpudding, både i färg och konsistens. Färgen på ölen är härligt svart och man känner en lätt kaffedoft sprida sig runt glaset. När man doftar närmare på den hittar man dofter av kaffe, bränd malt, choklad,sälta och någon form av frukt/bärdrag som jag har svårt att definiera bland de andra mycket kraftigare dofterna.  Smakmässigt ligger den inte långt ifrån dofterna. Den smakar härligt av kaffe, soja, lite alkoholsötma och en sötsur avslutning med mycket kaffe i.

Liksom de andra produkterna jag provat från Microbrasserie Dieu Du Ciel är denna oxå mycket balanserad och välgjord. har du aldrig provat ett kaffeöl borde detta var ett bra första försök.  Börjar bli sugen på att åka till Montreal på ett studiebesök faktiskt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Comments

 1. Boel

  Kul, du har skrivit om precis de ölerna jag har tänkt att köpa hem och testa… Nu ser jag fram emot min ölinhandling ännu mer…

  Reply
 2. Pilsner.nu

  Återkom gärna och berätta vad du tyckte om dem

  Trevlig helg

  /Jonas H

  Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu