Pärlor i beställningssortimentet – Buxton Trolltunga

by | maj 3, 2022 | 0 comments

Jag vill tipsa om en sommarfavorit hos mig. En av mina favoriter i beställningssortimentet är Buxton Brewery – Trolltunga Gooseberry Sour IPA. En otrolig syrlig IPA som är fantastisk under sommaren. Den brukar släppas i det tillfälliga sortimentet men den här våren så finns den i beställningssortimentet. Missa inte den här! 

Pilsner.nu vill tipsa om öl som finns på beställningssortimentet som vi tycker är värda att köpas. Har du aldrig beställt öl från Systembolaget så tycker vi att det är dags att prova nu. I vår serie ”Pärlor från beställningssortimentet” tipsar vi om öl som vi älskar och hoppas att du vill testa. 

Tänk på att drycker som säljer en viss mängd kan kvalificera sig till det fasta sortimentet. Så finns det någon öl som ordervara eller i beställningssortimentet och den säljer tillräckligt bra så kan du se den i din butik tillslut. 

Här finns en guide om hur du beställer till butik

Trolltunga

Den släpptes första gången under 2016, det var en helt ny öl då. Nu har den blivit en modern klassiker, en stiltypisk Sour-IPA med en fantastisk balans mellan syrliga krusbär och en fint avvägd humlebeska mot slutet.

I höstas vann den offertförfrågan ”Sour IPA” hos Systembolaget och släpptes för andra gången. I dagsläget återfinns den i beställningssortimentet.

 

Buxton, Trolltunga Gooseberry Sour IPA, Tillverkad i Storbritannien

Burk 330 ml, 6,3 %, Nr 11163, 29:90

Ordervara, längre leveranstid, På begäran av leverantören kan denna dryck endast beställas i hela kollin om 6 st.

Fruktig, mycket syrlig smak med inslag av passionsfrukt, grapefrukt, krusbär, ljust bröd, citron och färska örter. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött.

Länk till Systembolaget

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu