Pannepot 2010

by | nov 17, 2012 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Fick tag på en låda blandade produkter från De Struise Brouwers för ett tag sedan. Har börjat beta av dem och försöka få ut dem här mitt i all julölshysterik som alltid är i Sverige denna tid på året.

Först ut är Pannepot 2010.  Pannepot är en quadruppel på 10 procent som har fått sitt namn efter fiskebåtarna i orten De Panne som ligger vid den Belgiska kusten, närmare bestämt i West Flandern. Fiskarna drack när de kom i land en stark mörk öl som var kryddad och alkoholstark, och den ölen fick också namn efter båtarna och kallades ’Pannepot’. Man kan här se en jämförelse med Porter som man tror fick sitt namn efter den öl som alla stadsbud och bärare (porter) drack i England när det begav sig.

Ölen är bryggd på malt, humle, jäst, kryddor och kandisocker. När man öppnar den och häller upp sprider sig en doft av kryddblandning och mörkt socker i rummet. Den är vid första titten kompakt kolsvart med när man tittar närmare ser man att den är mycket mycket mörkröd. Den har ett fint småbubbligt ljusbrunt skum som dessvärre är lite kort. Doften

 är dominerad av söta kryddor, lakrits, torkad frukt och lite knäck. Smaken är både salt och söt. Salt från lakrits, lite bränd malt, polkagris (?), alkoholsötma och en mintig smak av libbsticka.

 

Med tanken på hur doften var så är kroppen förvånande kort och den bara försvinner och man sitter och funderar : ”va de allt ?”. Den är bra men kunde varit otroligt bra om den hade haft en kropp i närheten av sin doft.

Dock 2009 och på BS

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu