Ostron, sniglar och så lite tango

by | dec 30, 2009 | 0 comments

Har ju tidigare skrivit att jag trodde att B*RP skulle fungera bra till ostron. Åkte därför och inhandlade en kagge idag för att prova den mot dessa. Fick tag på någon sort jag inte provat tidigare. Brukar i vanliga fall köpa allt hos Feskarn i Saluhallen i Uppsala, som jag anser vara otroligt kompetenta och ha grymt bra råvaror. På grund av kylan och andra saker blev det för första gången ostron inhandlade på en stormarknad. Ni kan nog förstå min tveksamhet till detta och det märkte nog de på affären oxå. Många frågor innan kaggen placerades i kundvagnen. Döm om min förvåning när de faktiskt var riktigt trevliga. Stora feta och söta. 

Öppnade en vältemperad B*RP och slipade upp min ostronkniv. Blivit lite slö speciellt sedan den gången jag slant och placerade den i handen mellan tumme och pekfinger. Njöt av ostronet och tog en klunk av ölen. Blev lite besviken. Det var inte dåligt, lång ifrån men jag hade hoppats på mer. Efter några till ostron och lite mer öl inser jag att den inte är tillräckligt söt för att väga upp dessa ostron. Besviken av min upptäckt drack jag vidare och njöt av bara ölen.

Bestämde mig för att fortsätta med skaldjur, och öppnade en burk sniglar. La dem i Tapas-skålar. Täckte med en blandning av örtkryddor, vitlök och olja. Toppade upp med riven parmesan, och in i ugnen i 225 grader i 20 minuter. Tänkte till lite och letade i förrådet och hittade en Very Bad Elf.  Bom-Shack-Lack !  Har inte på länge hittat en öl som gifte sig så totalt med denna typ av mat. Det blev en grym smakupplevelse och jag inser att jag måste hitta en likande öl att ha i fortsättningen året om när jag blir sugen på sniglar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu