Opastöriserad och ofiltrerad Pilsner Urquell

av | sep 16, 2010 | 2 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

Fick idag pressinfo om att det kommer en specialgjord trätunna opastöriserad och ofiltrerad Pilsner Urquell till Stockholm Beer Festival. Ska faktiskt bli kul att prova den eftersom jag aldrig gjort det någon gång. Nedan är klipp från presreleasen. Självklart kommer info här på bloggen efter provningen är gjord.

 

 

Världsunik tunna med opastöriserad och ofiltrerad färsk urpilsner från Pilsner Urquell kommer till Sverige 30 sept 

För första gången i världshistorien lämnar en tunna med opastöriserad och ofiltrerad färsk urpilsner Pilsner Urquells källare för att erbjudas till svenska pilsnervänner. Träfatet som specialtillverkas för att fraktas upp är 2700 liter stor och innehållet håller sig endast färskt ett par dagar.

Vaclav Berka, Pilsner Urquells bryggmästare kommer leda invigningen och avsmakningen av ”Tunnan”. Vaclav kommer bland annat gå igenom vilka olika smaker som är karakteristiska för en riktig urpilsner och skåla in alla som är med vid öppningsceremonin.

Att mat och pilsner passar ihop är ingen nyhet men till den här händelsen vill vi matcha nivån på mat till nivån på pilsner. Klas Lindberg från kocklandslaget har bjudits in för att ta fram tre smakrätter inspirerade från det tjeckiska köket men lagade med svenska råvaror. Alla tre med distinkt pilsneranpassning på landslagsnivå. 

Klas och Vaclav kommer gemensamt bjuda på kunskap om hur olika smaksättningar och råvaror passar ihop med urpilsnern.

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Kommentarer

 1. Gyllenbock

  Krogen Soldaten Svejk kommer i vanlig ordning att köra en Pilsner Urquell vecka i oktober där de serverar opastöriserad Pilsner Urquell. Inte omöjligt att det blir ett besök. 🙂

  http://www.svejk.se/info/info.htm

  Svara
 2. Stefan - Beer Drivel

  Vad jag förstått så är inte detta samma öl som serveras på Soldaten Svejk.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu