O´Learys och Brooklyn Brewery i ölsamarbete

av | jun 12, 2013 | 0 Kommentarer

BBFC

Fick precis detta pressmeddelande. Kul att det rör på sig i Sverige med lite specialsorter just nu:

 

 

O´Learys och Brooklyn Brewery i ölsamarbete  25-årsjubilerar med Brooklyn Founders Choice Ale

I år fyller både O’Learys-kedjan och Brooklyn Brewery 25 år vilket man firar med att tillsammans lansera det första O’Learys-ölet någonsin – Brooklyn Founders Choice Ale. Ölets namn, karaktär och smak är specifikt framtaget av Brooklyn Brewery’s Brewmaster Garrett Oliver och O’Learys grundare  Jonas Reinholdsson på Brooklyn Brewery i New York. Founders Choice Ale kommer att serveras på O’Learys restauranger med start 1 oktober 2013.

Brooklyn Founders Choice Ale är en fyllig pale ale vars smak är inspirerad av O’Learys. Garrett Oliver har utgått från O’Learys meny och atmosfär för att hitta ett öl som passar till hamburgare, revbensspjäll, kycklingvingar och fajitas.

– Brooklyn Founders Choice Ale har en blommig doft, viss apelsinkaraktär från vårt eget husjäst och en bitterhet som kompletteras av inslag från frukt och karamell. Jag ser våra öl som ”bold but smooth”, egenskaper som gör att våra öl passar överallt vilket jag brukar säga är en av Brooklyn Brewery’s främsta styrkor. Vi är mycket glada att få servera ett unikt Brooklyn Brewery öl på Sveriges mest levande restaurangkedja, säger Garrett Oliver.

Öl har tillsammans med sport varit grundpelarna i O’Learys utbud sedan den första restaurangen öppnade 1988 – då med endast en ölsort i dryckessortimentet. Sedan dess har mycket hänt och nu, 25 år senare, lanseras Brooklyn Founders Choice Ale.

– Med tanke på att vi har diskuterat och velat ta fram ett eget öl i över 13 års tid känns det både surrealistiskt och fantastiskt att nu ha ett O’Learys-öl i sortimentet. Att Brooklyn Brewery är ett bryggeri av högsta klass visste vi innan samarbetet tog fart och är något som slutresultatet verkligen bekräftar. Brooklyn Brewery är precis som O´Learys ett varumärke svenskarna tagit till sina hjärtan, säger Jonas Reinholdsson.

Trots att Jonas Reinholdsson hade gott om tid för provsmakning och finjustering av detaljer i Brooklyn Founders Choice Ale blev framställningsprocessen kort.

– Jag tror att Jonas blev förvånad efter vår första provsmakning av ölet eftersom han inte hade räknat med att hitta precis det han letade efter på första försöket eller på så kort tid. En av förklaringarna tror jag är vår fina personkemi som gjorde det möjligt för mig att tolka och omvandla hans önskemål till öl, avslutar Garrett Oliver.

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu