Ölbarer att besöka i Göteborg

by | apr 12, 2023 | 4 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Dags att besöka Göteborg

Det var många år sedan jag var i Göteborg. Med anledning av en En Öl & Whiskymässa så ska jag dit. Jag bad ChatGPT ge mig några tips på besök under min helg i Göteborg. Hör gärna av er om det är några fel och om det är något som saknas

Om en öl och whiskymässa

Årligen arrangeras en öl- och whiskymässa i Göteborg som är ett populärt evenemang bland öl- och whiskykännare. Under mässan kan du prova ett stort urval av ölsorter och whisky från olika bryggerier och destillerier runt om i världen.

Mässan brukar ha flera olika provningar och föreläsningar, där experter inom öl och whisky delar med sig av sin kunskap och ger tips om vilka sorter som passar bra ihop med mat eller tillfällen. Det finns också ofta möjlighet att träffa bryggare och destillatörer från olika företag, vilket ger en unik möjlighet att lära sig mer om deras produkter och hur de tillverkas.

Jag håller en Deliriumölprovning på mässan. Missa inte den. 

Tips från ChatGPT

“Absolut, här är några av de bästa bryggerierna, ölställena och barerna i Göteborg:

Göteborgs Nya Bryggeri – Detta bryggeri grundades 2015 och har snabbt blivit en favorit bland lokalbefolkningen. Här kan du smaka på deras egna ölsorter och även delta i ölprovning.

BrewDog – Denna ölbar har sitt ursprung i Skottland men har nu öppnat en filial i Göteborg. Här kan du hitta ett stort utbud av ölsorter från hela världen, samt deras egna märke.

Ölstugan Tullen – En populär ölbar i centrala Göteborg som serverar öl från svenska bryggerier. Atmosfären är avslappnad och trivsam.

All In Brewing – Ett annat bryggeri som grundades relativt nyligen, 2014. De har vunnit flera utmärkelser för sina ölsorter, och deras taproom är ett måste för ölentusiaster.

Haket Pub – En av Göteborgs mest populära pubar, som serverar öl från svenska och internationella bryggerier. De har också en meny med läckra maträtter.

Brewers Beer Bar – En annan populär ölbar som har ett stort utbud av ölsorter från hela världen. De har också en trevlig uteservering som är populär på sommaren.

Dugges Bryggeri – Ett annat av Göteborgs mest kända bryggerier, som också har en taproom där du kan prova deras ölsorter. De har vunnit flera utmärkelser för sina öl, inklusive pris för ”Årets Öl” i Sverige.

Ölrepubliken – En annan populär ölbar i Göteborg, med ett stort utbud av ölsorter från svenska bryggerier. De har också en meny med god mat och en avslappnad atmosfär.

Det finns såklart många fler ställen att upptäcka i Göteborg, men dessa är några av de mest populära bland både lokalbefolkningen och turister.

Bryggerier att besöka

Absolut! Här är några fler bryggerier som är väl värda ett besök när du är i Göteborg:

Poppels Bryggeri – Ett av Göteborgs äldsta bryggerier som grundades 2012. De är kända för sina prisbelönta ölsorter och har också en taproom där du kan prova deras öl.

Stigbergets Bryggeri – Ett annat populärt bryggeri i Göteborg som grundades 2012. De har vunnit flera priser för sina ölsorter och har en taproom där du kan prova deras senaste brygder.

Oceanbryggeriet – Ett bryggeri som ligger i Majorna-området i Göteborg. De är kända för sina ölsorter som har inspirerats av havet och har också en trevlig taproom där du kan njuta av öl och utsikten över älven.

Dockside Brew – Ett bryggeri som ligger i Lindholmen-området i Göteborg. De är kända för sina ölsorter som har inspirerats av hamnen och sjöfarten och har också en taproom där du kan prova deras öl. 

Hoppas att du hittar några nya favoritställen att besöka i Göteborg!

Några platser som ChatGPT glömde:

O/O – En av Sveriges bästa bryggerier just nu

Ivans Pilsnerbar är en otypisk ölbar med grunden i pasta, pilsner och elektronisk musik.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

4 Comments

 1. Dick Stenmark

  Beerista bör stå med på listan. Massa bra öl – ofta lokala

  Reply
 2. Glenn Hysen

  2112 – Magasinsgatan
  Red Lion – Mariaplan
  Odd Island Brewing – Taproom

  Reply
 3. Pontus Henryz

  Hej Mauro.
  Mitt namn är Pontus från bryggeriet Två Feta Grisar. Vi har bryggeri, Taproom och restaurang på Ringön.

  Vi har kollegor Vega Bryggeriet på Ringön med Taproom och restaurang.

  Ytterligare bryggerier med Taproom och ev. restaurang.
  Spike i Slakthusområdet.
  Majornas Bryggeri
  Beerbliotek Kungssten
  Bearded Rabbit
  Mfl…

  Bearded Rabbit Olskroken/Frigga.
  Majornas Bryggeri

  Reply
 4. Andreas Lillskog

  Shangrilaa Stigberget

  Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu