Nytt bryggeri – Nästa Bryggeri

av | jun 1, 2012 | 0 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

Det dyker upp fler och fler som är på gång att starta bryggeri i sverige, och ett av senaste för mig är Nästa Bryggeri. Jag hittade dem på Twitter i veckan (Nastabryggeri) och skickade ett mail till dem och fick följande information (kursiv stil)som jag  fick sprida vidare. Verkar kunna bli riktigt trevligt tycker jag. Snart i ett kylskåp nära dig förhoppningsvis !

 

Hej Jonas!

Nästa Bryggeri är ett bryggeri som i skrivande stund befinner sig i experimentstadiet där vi ägnar oss åt receptskrivning, provsmakning och utrustningsbyggande. Vi kommer att starta i ”nano-skala” och brygga ca 5-10 tusen lite första året. Självklart vill vi växa till storlek av ett normalt mikrobryggeri, men ser detta som ett bra sätt att testa våra vingar. Bryggvolym per kok kommer att vara ca 400-500 liter och vi siktar på att dra igång omkring årsskiftet.

Vår vision är att brygga innovativa och intressanta smakupplevelser såväl som traditionella öl, givetvis med kvalitet och kärlek som ledord. Vår ambition är inte, och kommer aldrig att vara att bli ett massproducerande bryggeri som brygger miljontals liter öl utan vi vill fokusera på små batcher som vi på så sätt kan ägna mer omtanke åt. 

Namnet Nästa bryggeri kommer från den lilla orten Nästa utanför Värnamo där iden till bryggeriet föddes. Det har även betydelsen att vi vill vara en del av nästa nytänkande generation bryggerier.

Vi som ligger bakom Nästa bryggeri heter Henrik, Fredrik och Rickard och är till vardags civilekonom, tekniker och systemvetare. Egenskaper som kompletterar varandra bra i bryggeriet.

Det som för oss samman är passionen för riktigt bra öl.

Vänliga hälsningar

Nästa Bryggeri genom Henrik, Fredrik och Rickard

 

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu