Nils Oscar Logga

Nya ägare till Nils Oscar

by | nov 2, 2020 | 0 comments

Fick pressmeddelande nyss om att Nils Oscar byter ägare. Ytterligare ett bryggeri i Sverige som byter strax efter det att Oppigårds meddelat att de också byter huvudägare.

Nils Oscar AB, ett av Sveriges första och största hantverksbryggerier, byter ägare. Nils Oscar förblir dock sörmländskt och Nyköping kan även fortsättningsvis stoltsera med ett ledande hantverksbryggeri mitt i stan.
 
Familjen Sundberg har sålt bryggeriet till en grupp investerare i det s.k. Sörmlandsnästet, som är verksamma i nätverket kring Sörmlandsfonden. Dessa är redan tidigare delägare i ett antal sörmländska företag.
 
Karl-David Sundberg, grundaren av Nils Oscar, och Karin Wikström, styrelseordförande och dotter i familjen Sundberg, har båda varit delägare i företaget:
”Det har varit en fantastisk resa under 24 år att först starta bryggeriet och sedan hjälpa det att växa från ingenting till sin nuvarande position som ett ledande hantverksbryggeri med ett starkt varumärke.
Vi är givetvis glada över att en grupp sörmlänningar köpt vårt fina bryggeri. Jag är övertygad om att de kommer att förvalta arvet väl och driva företaget mot nya framgångar med fortsatt stark förankring i Sörmland”.
 
Rolf Lydahl, blivande ordförande i Nils Oscar och företagare i Flen:
”Jag har följt Nils Oscar från starten och är mycket glad över att vi fem affärsänglar i Sörmlandsnästet fått möjlighet att, tillsammans med bolagets VD, förvärva Nils Oscar. Det är ett mycket framgångsrikt bolag med en stark förankring i Sörmland och en betydande utvecklingspotential vilket är viktigt för oss i våra investeringar i lokala bolag.”
 
VD i Nils Oscar, Henrik Kihlberg, som också tillhör de nya ägarna i företaget:
”Jag har arbetat som VD i Nils Oscar under ett halvår och jag är imponerad av den kunskap och engagemang som finns i företaget. Jag är övertygad om att vi kommer att ha fortsatta framgångar med våra öl. Nils Oscar är ett välinvesterat företag med utrustning i världsklass vilket möjliggör en kraftigt ökad försäljning”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu