Domtrappkällaren DomCraft Daniel Eriksson Anders

Nya ägare och ny pub DomCraft på restaurang Domtrappkällaren i Uppsala

by | jul 14, 2017 | 2 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

DomCraft

Det blir en ny duo, Daniel Eriksson och Anders Stenström,  som kommer att driva Domtrappkällaren i Uppsala efter sommaren och ingen av dem är direkt nya i branschen. Att de dessutom kommer att satsa på en pub på övervåningen under namnet DomCraft som satsar på craftbeer och gin & tonic gör ju inte saken sämre.

Domtrappkällaren Domtrappan Domtrappen

Domtrappkällaren

DomCraft

När jag startade Slottskällans Bryggeri i slutet av 1990-talet, hängde jag fortfarande en del på Gästrike-Hälsinge studentnation i Uppsala. Jag hade varit aktiv där sedan mitten av 80-talet och bland annat varit kapellmästare för studentorkestern SiGHstinska Kapellet i ca tio år. Jag minns en kväll 1999 när jag var på nationens sommarrestaurang och åt en trerätters meny. Jag blev inte mätt så jag försökte beställa in en pytt efteråt som en fjärde rätt och servitören sa då till mig:
”Va, vad har du för fel ? Ta en bra öl istället”. Det var min första kontakt med Daniel Eriksson.

När jag några veckor senare kom till nationen för att presentera Slottskällans produkter mötte jag honom igen och han sa: ”Ahh det är du…”. Dessa möten blev början på en lång vänskap som håller i sig fortfarande.

Vi anställde honom så småningom på bryggeriet och han blev min vänstra och högra hand, och under den resans gång lärde vi känna Anders Stenström som då var en av de drivande i Uppsala krögarförening. Mycket öl har runnit genom struparna på oss alla sedan dess. Daniel har arbetat på AMKA Vinimport och Beer Enthusiast Sverige, där han varit sälj- och produktchef för bland annat öl. Anders drev tidigare Domtrappkällaren med sin far, så för honom är detta ett sätt att komma hem igen till sina barndomskvarter.

Personligen tror jag på denna kombination.

Domtrappkällaren
Domtrappkällaren
Domtrappkällaren

Domtrappkällaren

Domtrapphuset byggdes runt 1280 som en del av skyddsmuren för Uppsala domkyrka och som under slutet av 1700-talet bland annat användes som fängelse för studenter. Sedan 1930 drivs det krogverksamhet i lokalerna och tänk att få ta en öl, och till råga på allt en bra öl och bra mat i dessa lokaler där man känner historiens vingslag.

 

 

 

Daniel Eriksson Anders Stenström
Domtrappkällaren

Daniel Eriksson Anders Stenström

Tanken är att de initialt kör vidare i nuvarande spår med en bra lunch och a la carte och att de under tidig höst kommer att renovera övervåningen till DomCraft. Det blir en lokal som kommer att få egen ingång från S:t Eriks Gränd, där det ska finnas 20 olika öl på fat, samt 20 olika varianter av gin & tonic.

Officiellt datum för övertagandet är 7 augusti och de hoppas kunna inleda premiärveckan på DomCraft efter ombyggnad den 4 september. Det kommer att bli en jobbig höst för alla öl och matintresserade i Uppsala med tanke på allt som sker.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Comments

  1. Sten Daxberg

    Broder Daniel. Ser verkligen fram emot att dricka en öl eller tre på DomCraft.

    Reply
  2. Erik

    Välkommen hem Anders o kul Daniel o Anders

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu