Ny VD på Sveriges Bryggerier

by | sep 25, 2017

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Kom precis ett pressmeddelande från Sveriges Bryggerier om att Cecilia Giertta slutar som VD, och att Anna-Karin Fondberg börjar den 1 Januari 2018 på samma post.

Nedan är hela pressmeddelandet

 

 

Anna-Karin Fondberg ny vd för Sveriges Bryggerier

Pressmeddelande   •   Sep 25, 2017 14:43 CEST

Styrelsen för Sveriges Bryggerier har beslutat att anställa Anna-Karin Fondberg som ny vd efter Cecilia Giertta som valt att gå vidare efter nio år på tjänsten. Anna-Karin Fondberg kommer senast från en tjänst som försäljningsdirektör på Carlsberg Sverige och har tidigare bland annat arbetat på Pernod Ricard Sweden och V&S Vin & Sprit.

– Jag ser mycket fram emot att få jobba med branschföreningen för de svenska bryggerierna, säger Anna-Karin Fondberg om sitt nya uppdrag. Branschen har en enastående utveckling och jag är imponerad av hur Sveriges Bryggerier under Cecilia Gierttas ledning gått från att vara en förening för ett litet fåtal bryggerier, till att bli en förening som representerar både de stora och de små aktörerna.
– Vi är mycket glada att kunna rekrytera Anna-Karin, som kommer in med gediget kunnande och stort engagemang för bryggerinäringen, säger Sveriges Bryggeriers ordförande Mikael Hellberg. Anna-Karin har många års erfarenhet från kommersiell verksamhet. Hon kommer bidra med förståelse och kompetens inom både produktion och marknad.

I samband med rekryteringen av ny vd tillsätts också en vice vd i Sveriges Bryggerier. Vice vd blir Erika Danckwardt-Lillieström, tidigare vd för Sprit och vinleverantörsföreningen SVL och ansvarig för PA och kommunikation på Sveriges Bryggerier.

Både Anna-Karin Fondberg och Erika Danckwardt-Lillieström tillträder sina tjänster den 1 januari.

För mer information, kontakta ordförande Mikael Hellberg 070-610 76 57

www.sverigesbryggerier.se

Sveriges Bryggerier är Bryggareföreningen, Sveriges äldsta branschorganisation.Vi representerar ölbryggerierna, cider-, vatten- och läsktillverkarna och bidrar till mer än 60 000 jobb i Sverige. I styrelsen för Sveriges Bryggerier sitter vd för Carlsberg, Dugges, Spendrups, Åbro, Kopparbergs och Coca-Cola.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu