Ny syrlig öl från Stockholm Brewing

av | mar 9, 2021 | 0 Kommentarer

Den senaste tiden har jag druckit mycket från Stockholm Brewing. Deras arbete med spontanjäst öl är för mig är otroligt spännande och jag vill testa allt. Det är något speciellt med låta de bakterier som finns naturligt i luften och bland bären sätta igång och driva jäsprocessen och resultatet kan bli mer än spännande.

 

Mina omdömen

Eternal Rye, Stockholm Brewing, Nr 11460, Flaska 375 ml, Alkoholhalt 6,3 %, 89:-

Suröl från Stockholm Brewing

Färg: Rosa, klar
Doft: Rabarber, fläder, krusbär
Smak: Rabarber, fläder, citron, krusbär, omogna jordgubbar
Betyg: 6

Omdöme:

Rena smaker som gifter sig väl. En härlig vårighet i glaset. Lagom syra med en snygg smak av röda bär. En perfekt öl till ett balkong- eller parkhäng en solig våreftermiddag. Lagringen på rödvinsfat sticker fram ibland med en viss känsla av tanniner. Jag älskar öl som har legat på vinfat och den här är ett otroligt bra exempel. En smak som tyvärr inte riktigt kommer fram är rågen.

Denna öl har precis blivit släppt och finns att köpa online på Systembolaget. Finns att köpa online. Ölen är ett samarbete med det nederländska bryggeriet Nevel Artisan Ales och innehåller råg från Nederländerna och lokal fläder från Stockholm. Har lagrats på rioja-vinfat och med Stockholm Brewings egen huskultur.

Magic Meadow, Stockholm Brewing, köpt genom Mikkellers webshop, Flaska 375 ml, Alkoholhalt 6 %, oklar kostnad då den ingick i en blandlåda.

Suröl från Stockholm Brewing

Färg: Gul, disig
Doft: Blommor, örter
Smak: Parfym, rosor, dill, citron, lemonad, mynta
Betyg: 5

Omdöme:

Spännande öl. Mycket men lite spretig smak. Det finns en elegant sötma och en tydlig syra. Syran och blommorna balanseras väl, men för mig del är det kanske ett eller två hack för mycket av det blommiga och parfymiga. Smaken sitter dock kvar länge och är snygg och jag tror att många kommer att älska denna blomsterbukett.

Magic Meadow är bryggd i samarbete med Baghaven i Köpenhamn. Baghaven är ett av Mikkellers varumärken och man har även en bar. Deras bryggeri är specialiserat på spontanjäst öl och detta öl är bryggt med kamomill, rosor och fläder.

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Jästbloggare – Rookie

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan.
Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

 

Ulrik Strandberg

av Mauro Marino Jonsäll

Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl men det har eskalerat ordentligt dom senaste åren. Däremot är mitt stora intresse matlagning och det har gjort att mitt ölintresse alltid har varit i nära kombination med mat och hur drycken kan fungera med mat. Så att kombinera mat och dryck är oerhört spännande.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

Provningslänkar 210415

Provningslänkar 210415

Youtube: https://studio.youtube.com/.../UCYizZlJAEU.../videos/live...facebook: https://www.facebook.com/pilsner.nu/videos/1061246494283974

Pilsner.nu