Ny syrlig öl från Stockholm Brewing

by | mar 9, 2021 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA

Den senaste tiden har jag druckit mycket från Stockholm Brewing. Deras arbete med spontanjäst öl är för mig är otroligt spännande och jag vill testa allt. Det är något speciellt med låta de bakterier som finns naturligt i luften och bland bären sätta igång och driva jäsprocessen och resultatet kan bli mer än spännande.

 

Mina omdömen

Eternal Rye, Stockholm Brewing, Nr 11460, Flaska 375 ml, Alkoholhalt 6,3 %, 89:-

Suröl från Stockholm Brewing

Färg: Rosa, klar
Doft: Rabarber, fläder, krusbär
Smak: Rabarber, fläder, citron, krusbär, omogna jordgubbar
Betyg: 6

Omdöme:

Rena smaker som gifter sig väl. En härlig vårighet i glaset. Lagom syra med en snygg smak av röda bär. En perfekt öl till ett balkong- eller parkhäng en solig våreftermiddag. Lagringen på rödvinsfat sticker fram ibland med en viss känsla av tanniner. Jag älskar öl som har legat på vinfat och den här är ett otroligt bra exempel. En smak som tyvärr inte riktigt kommer fram är rågen.

Denna öl har precis blivit släppt och finns att köpa online på Systembolaget. Finns att köpa online. Ölen är ett samarbete med det nederländska bryggeriet Nevel Artisan Ales och innehåller råg från Nederländerna och lokal fläder från Stockholm. Har lagrats på rioja-vinfat och med Stockholm Brewings egen huskultur.

Magic Meadow, Stockholm Brewing, köpt genom Mikkellers webshop, Flaska 375 ml, Alkoholhalt 6 %, oklar kostnad då den ingick i en blandlåda.

Suröl från Stockholm Brewing

Färg: Gul, disig
Doft: Blommor, örter
Smak: Parfym, rosor, dill, citron, lemonad, mynta
Betyg: 5

Omdöme:

Spännande öl. Mycket men lite spretig smak. Det finns en elegant sötma och en tydlig syra. Syran och blommorna balanseras väl, men för mig del är det kanske ett eller två hack för mycket av det blommiga och parfymiga. Smaken sitter dock kvar länge och är snygg och jag tror att många kommer att älska denna blomsterbukett.

Magic Meadow är bryggd i samarbete med Baghaven i Köpenhamn. Baghaven är ett av Mikkellers varumärken och man har även en bar. Deras bryggeri är specialiserat på spontanjäst öl och detta öl är bryggt med kamomill, rosor och fläder.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu