Nu lanserar Spendrups ekologisk öl med lokal förankring

by | jan 29, 2010 | 4 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Spendrup gick idag ut med ett pressmeddelande att de igår på Årets Kock släppte en ny ekologisk öl.

På sikt kommer flera öl presenteras med ny kostym. Först ut är Premium Lager Ekologisk där även humlen är ekologiskt odlad, vilket de påstår inte alltid är fallet för ekologisk öl.

Mer info :   http://bit.ly/cm7mmY

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

4 Comments

 1. Drutten

  Hej!
  Har äntligen fått tid att läsa ikapp lite här i ölbloggs världen. Då såg jag att du var med och startade Slottkällans bryggeri. Det var väldigt rolig läsning för mig för plötsligt föll jag tillbaka till mitt 20-åriga jag som börjar upptäcka annat än stor stark och det var i synnerhet ”London” som fick mig att öppna ögonen för en annan öl-värld. Plus att här om dagen satt jag och en kompis på krogen och diskuterade öl-minnen och även han nämnde ”London” som en ögonöppnare. 🙂
  Så nu tänker jag faktiskt vara lite fräck och fråga om det finns en möjlighet att få receptet på ”London” eller kanske tips om hur man kan brygga något som kommer i närheten?
  Nu vet jag att olika bryggerier kan ge olika resultat på samma recept men det vore himla roligt att göra ett försök.

  /Drutten

  Reply
  • Pilsner.nu

   Hej !
   Jag har dessvärre inte det utan tycker att du ska ta kontakt med någon i SHBF som säkert kan hjälpa dig med detta. http://www.shbf.se
   Måste hålla med dig om att jag oxå saknar London …….

   /Jonas H

   Reply
 2. Micke

  Med tanke på hur mycket energi och vatten det går åt för att brygga öl, så tycker jag att det är ganska fånigt att brygga ekologisk öl. Även om både maltkorn och humle är ekologiskt odlade så tycker jag att det är svårt att kalla någon öl för miljövänlig.

  Reply
  • Pilsner.nu

   Hej Micke. Det här gillar jag. Alltså din syn på det hela.
   Jag håller med dig till stor del och kan kasta in en massa andra saker oxå som finns i normal ölproduktion som jag har lite svårt att se som helt miljömässigt bra. Jag har för mig att ett stort bryggeriet i snitt gör av med 4-6 liter vatten för att få fram en liter öl, och småbryggerier betydligt mer. Detta är dock siffror som borde vara ca 6-8 år gamla.
   När det gäller begreppet ekologiskt så är det som producenter gör är ju att säga att allt som används är ekologiskt odlad. Om man skall ta hänsyn till alla transporter bör man ju inte heller dricka öl från tex USA. Svårt det där. Jag vet att jag suttit i möten där jag försökt få en ’värdemätare’ på transportutsläpp kontra andra saker i produktion mm. Hur man än vänder på det tycker jag nog att det bästa ur miljösynpunkt vore att äta och dricka mer närproducerat.
   /Jonas H

   Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu