Nils Oscar – Brown Ale

by | sep 4, 2010 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

En brown ale från Nils Oscar på 4,6 procent. Oxå en av de produkter som släpptes på Systembolagets tillfälliga sortiment den 1 September. Har väl om jag ska vara ärlig att NO produkterna jag provat på sistone varit sådär förutom Harwest Ale som jag gillade.

När man öppnar flaskan så sprider det sig omedelbart en doft av gräs och blommor runt flaskan. Jag häller upp den och konstaterar att den har en mycket vacker mörkt rubinröd färg som det nästan gnistrar om. Skummet är mycket fast, småbubbligt och fint. Doften är mycket stor med fantastiska inslag av blommor, gräs, knäck, smörkola och malt. Oj, hoppas att smaken matchar upp detta minns jag att jag tänkte. När jag sedan tar en klunk och låter den gå runt i munnen inser jag att det är en mycket balanserad produkt. Den är inte alls så aggressiv man kan tro utifrån doften utan fantastiskt mild och rund i sin smak med inslag av knäck, smörkola, sommaräng med lila blommor (fråga inte) och ett lite stänk citrus. Den kunde kanske haft en lite större kropp men då hade de troligen fått gå upp till ca 5,5 i procent. Så detta är mycket bra.

Jag är kär igen. Dessvärre är jag ju tämligen otrogen när det gäller öl, så man vet aldrig hur länge det varar. Men just nu är detta en favorit.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 Comment

  1. Kristjan Aunver

    Låter mums! man kunde önska att MILD´ar blev den nya trenden? Det har varit väl mkt humle sista tiden! denna öl skall jag absolut prova!

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu