Nemesis – Nu vågar man dricka den !

by | maj 23, 2011 | 2 comments

Jorden gick ju inte under i lördags den 21 Maj så jag vågade dricka den här i söndags när jag konstaterat att allt var som vanligt.  Nemesis 2010 från Founders Brewing Company är en Barley Wine på 12 procent. Den bryggs bara en gång om året – that’s it. Man har till 2010 års version använt 5 sorters malt och ”massor av humle”

Nemesis har massor av betydelser men bland de vanligaste är väl att man menar den grekiska gudinna som var vedergällningens gudinna, och straffade människorna för övermod mot gudarna. Eller benämningen på  en möjlig brun dvärg i bana kring solen som användes som förklaring för de återkommande katastrofer med massutdöenden på jorden som förekommit under tiderna. Ingen av dessa två har dock kunnat påvisas med 100 procent. Dock kan jag med 100 påvisa att jag söndagen den 22 Maj 2011 drabbades av en annan form av Nemesis, och det gör jag gärna igen 🙂

Redan vid upphällandet av denna öl sprider sig en mycket trevlig doft i min närhet. Det är en doft av gräsiga humletoner som är uppblandade med en angenäm sötma och maltighet, vilken avslutas med en toffé-knäckig arom. Mums ! Färgen är mycket mörk och med ett relativt kort med finbubbligt skum, som gör sitt jobb fullt ut. Kolsyrenivån är trevlig och den bildar ett massivt trevligt mousse i munnen när man låter den fara runt där, samtidigt som massor av komplexitet av soya, sötma, malt, knäck, bräda toner, russin, torkad frukt, lakrits och alkohol. De har inte försökt kamouflera alkoholen men den är heller inte påträngande, den bara är !

Oj, vilket behov av att ha mer av denna dryck jag drabbades av. Lyckades dock bara få tag på en flaska av den men om ni stöter på den så investera i den, ni kommer inte att ångra er. Jag köpte min på Cracked Kettle för ca 150 sek.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Comments

 1. Malt

  Låter härligt! Jag väntar väl med min till efter december då Maya indianerna sagt att jorden går under. Om jag kan vänta!

  Reply
  • Jonas H

   Men nu säger ju den där Nisse näsan att han räknade fel och det går under den 21 oktober……

   Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu