Närke Fimbulvinter

by | jun 14, 2011 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Fick en flaska öl av en god vän för ett tag sedan. En Närke Fimbulvinter från Närke Kulturbryggeri. Detta gladde mig mycket eftersom det är sällan jag springer på något från dem här i Uppsala. Det jag fick var alltså en flaska Fimbulvinter – I Väntan på Ragnarök på 10 procent. Som det står på etiketten : ” Stark festöl bryggt med nordiska råvaror enligt tusenåriga traditioner. Passar alla högtider och ceremonier.” Den som undrar vad Fimbulvinter betyder kan läsa det här –> Länk Fimbulvinter

När man öppnar denna  flaska och häller upp den i ett glas ser man en fantastiskt vacker brunröd öl på vilken det lägger sig ett massivt finbubbligt långt offwhite färgat skum. Doften är stor och trevlig med klara inslag av honung, knäck, torkade enbär och malt. Smaken är mycket trevlig med massor av alholsötma, lättare röksmaker, honung, gammal bark och en trevlig lång plåtbeska. Ölen är även tack vare sina 10 procent nästan lite trögflytande.

Den här gillade jag. En fantastisk produkt att dricka framför en brasa, till lite nötter, istället för en efterrätt eller bara för att man kan. Synd att den inte finns tillgänglig för en större mängd människor.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu