Naparbier i Uppsala

av | apr 22, 2015 | Smått och Gott | 0 Kommentarer

Naparbier i Uppsala

av | apr 22, 2015 | Smått och Gott

naparbier_tilltugg_h

Det är ju som vi alla vet en boom av bryggerier överallt i världen och ett land som det börjar dyka upp riktigt bra produkter från här i Sverige är Spanien. På restaurang Tilltugg i Uppsala har man valt att starta ett samarbete med vinimportören Aminea Vin & Sprit enbart för att ta in ett varumärke till Sverige, och de har nu efter att ha mottagits så otroligt positivt på Uppsala Beer & Whisky Festival bestämt sig för att sprida produkterna lite i Sverige. De kommer att börja sälja produkterna mot andra restauranger och även lista dem på beställningssortimentet på Systembolaget.

Naparbier grundades 2009 i Pamplona och de har just nu fem olika produkter i sitt standardsortiment. Utöver detta brygger de en massa tillfälliga sorter och de har även gjort en massa sambryggningar med bland annat Mikkeller, Oxbow, Lervig, Beavertown, Alvinne, Norge Ø och To Øl.

Vi hade hört talas om detta efter att ha provat produkterna på mässan, och bestämde oss för att gå dit för lite god mat och öl. När vi var på Tilltugg fanns det elva olika hemma och vi måste ju självklart prova alla tillsammans med lite mat.

 

[cycloneslider id=”tilltugg”]

 

Genomgående tycker jag de höll riktigt bra kvalitet och framför allt var det riktigt bra matöl till tapas som serveras på Tilltugg. Sedan höll maten en riktigt hög kvalitet också ska nämnas, och det var inte sista gången jag var där. Personliga favoriter blev Back in Black, Farmer’s Choice och Gentlelady.
Tycker det är riktigt roligt när man kan hitta bra öl på ett ställe där man inte förväntar sig det.

Tilltuggs hemsida

 

tilltugg_glas

Pilsner.nu