Mori

av | jan 22, 2010 | 3 Kommentarer

Mori är en Red Ale från Ölvisholt Brugghús på Island. Närmare bestämt utanför orten Selfoss på södra Island. Island hade länge ett förbud mot ölförsäljning i landet, men den 1 mars 1989 blev ölförsäljning åter tillåten. Läs mer om de senaste 20 åren med öl på Island här.

Ölen är vackert rubinröd med ett fast småbubbligt skum, som dock är lite kort. Doften är mycket trevlig av citrusfrukter, humle, karamell och lätt brödighet samt att jag tycker mig känna en viss sälta i doften. Smaken är trevlig med drag av karamell, citrusfrukter, en lätt kryddighet och smaken som man får i munnen när man biter på en gren i skogen på våren, lite träsötma och bark alltså. Den avslutas snyggt med en lång men snäll beska.

Kanske inte låter så men jag gillade den och den var trevlig och lättdrucken. Passade jättebra till varma mackor med mozzarella, lök och curry.

Privatimport via Systembolaget, tack Björn.

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

3 Kommentarer

 1. Martin

  Den här drack jag på E-types restaurang. Jag blev rekommenderad den av en stamgäst.

  Jag har aldrig blivit så besviken då jag druckit en öl på restaurang. Den hade en hemsk blommig smak som inte ville lämna munnen. Jag kan dessvärre inte rekommendera den.

  Jag är van vid olika sorters öl; dricker Duvel, Westmalle, Red Seal Ale, tjeckiska, osv. Den allt annat än lättdruckna Rodenbach är en fröjs jämfört med detta vämjeliga öl.

  Svara
 2. Daniel

  Haha, Martin, ta och köp en Oppigårds Amarillo eller en Brewdogs Punk. Två av mina absoluta favoritöl. Tycker själv att Mori var helt ok. Tycker att recensionen fångade min uppfattning av ölen på pricken.

  Svara
 3. Jonas H

  Kul att du gillade den Daniel

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu