Monkey business ?

by | mar 27, 2012 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Den 2:a April kommer Galatea men en ny produkt på systembolaget, S:t Eriks APA. Det är en American Pale Ale på 5,0 procent som är fullbombad med Cascadehumle. Cascade var en av de första humlesorter som mikrobryggerier i Amerika började använda, och den får väl nästan stå som ikon för hela mikrobryggeriutveckligen. Cascade odlas dock numera på många olika ställen i världen bla USA och Nya Zeeland. Jag vet att det är den Amerikanska versionen av Cascade som används till denna APA.

När man häller upp den så har den en vackert gyllenorange färg med ett vackert vitt småbubbligt skum som lägger sig på toppen av glaset. Mycket vacker ! Dofterna är till en början en massiv vägg av fuktigt veckogammalt gräsklipp som genast övergår i en söt passions, mango och granskottsdoft som vackert glider över i en fantastiskt häftig arom av mjukt kaffe med mycket mjölk i. Har aldrig känt denna kaffedoft i en cascadeprodukt tidigare och den är helt fantastiskt häftig. När man tar in den i munnen upplever man den nästan som lite trögflytande och man märker sötman. Sedan bedövas nästan hela munnen av en blodgrapesmak som är uppblandad med mycket gräs och citrus. När man låter den sköljas runt i munnen och sväljs ner så lämnar den en lång snygg beska av tobak, grapefrukt och gräs i hela svalget.

Ytterligare en bra produkt från Jessica Heidrich, denna gång mycket balanserad och med en tobakssmak i eftersmaken som gör att man nästan tror man är tillbaka på Hispaniola och går runt på en plantage och dricker öl. De andra produkterna från St Eriks har varit lite kraftigare (inte 80-shilling)  än den här, som är mer elegant och balanserad. Köp ett par och ta till maten, grillningen eller när ni tittar på tv och håller på Brynäs i slutspelet i hockey.

Och om ni undrar så anser jag att den här ölen är INTE Monkey Business !

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu