Modus Hoperandi

av | okt 5, 2012 | 0 Kommentarer

Ett av de microbryggerier som finns i USA som har satt sina avtryck hos många i öldrickarsverige är Ska Brewing Company. (Varning, en sån där hemsida med massor av musik som spelas automatiskt) De tas in till sverige av importfirman Great Brands som har en del godsaker som vanligt. Den släpptes på Systembolaget i måndags den 1 Oktober 2012 och vi hoppas den finns där länge. Ja alltså helst att den finns hemma hos er, men att Systembolaget då fyller på hyllorna så att det finns till alla som vill ha !

Jag har ju skrivit om denna öl tidigare för ett och ett halvt år sedan, fast då släpptes den på flaska och denna gång på burk.

Färgen på ölen är gyllengul med drag mot det orangea och har ett fint vitt finbubbligt skum som lägger sig fast och länge på toppen som ett snyggt och massivt aromlock. Doften är som att stoppa näsan i en humlepåse, det bara väller upp härliga humledofter. Det är en söt snygg doft av nyslaget fuktigt gräs som blandas upp med lätta drag av hö och en snygg citrus/grapeavslutning ackompanjerad av en balanserad maltighet. Smaken när man tar en klunk och låter den fara runt i munhålan är först nästan bedövande i sin humlighet. Det avtar (eller blir man avtrubbad så snabbt ?) och övergår i en snygg balanserad grapefruktsmak med oljiga inslag av gräs och färska granskott. Den fulländas med en snygg knäckig maltighet i sin kropp och bär upp beskan perfekt.

Oj oj oj här är det som jag förväntade mig fullt ut när jag drack den på flaska. Antingen är denna färskare eller har den mått bättre av att tappas på burk. Jag vet att många kommer att anse att den är överhumlad och alldeles för besk, men det här är riktigt bra om man vill ha en välhumlad IPA som är balanserad och inte bara en humlebomb.

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu