Mitt Kök 9/11-13/11

av | nov 10, 2011 | 0 Kommentarer

Kom precis hem från en snabbis på Mitt Kök Mässan, den som tidigare hetat Det God Köket. I år är dock tydligen TV4 med som medarrangör tillsammans med Allt Om Mat, och det har blivit ett namnbyte.

Jag har tidigare varit på mässan både som utställare och besökare, men det var några år sedan jag var där senast. Den största skillnaden jag märkte var att det var mycket mindre mat och mycket mer dryck på mässan. Det mesta är dock vin, men det är massor av utställare i vinsegmentet.

När det gäller öl var det lite glesare bland utsällarna. De jag hittade var Spendrups, Chang, Carlsberg, Cask Sweden, Great Brands, Åbro och AMKA. 

Jag hamnade rätt snart i Great Brands monter där Jörgen Hasselqvist höll hov som vanligt¨. Han hade bara med sig 4 olika sorter men bland dessa fanns Yeti och Red Seal så varför klaga. Jag är mycket förtjust i båda så gå gärna dit och prova.

 

 

Satt sedan och pratade ett tag med Helene Thideman på Pernod Ricard Sweden. Mycket trevligt samtal bland annat om hur hon upplevde mässan i stort och om hur hon ser på en mässa mot slutkonsumenter.

 

Hamnade sedan i AMKAs monter där de hade med sig bara en öl, men vilken öl. Det var X-Porter från Midtfyns bryggeri som släpptes på Systembolaget den 1/11.

Frank

 I montern hittade jag bla Frank Søndergaard som är en av ägarna tiil AMKA. Dröm om min förvåning när jag i samma monter hittade Connor Freeney, grundaren till O’Connors i Uppsala. Trevligt återseende och mycket snack blev det. Frank föreslog såklart att prova X-Porter men Connor och Daniel Eriksson från AMKA, bestämde att jag skulle prova lite vin istället.

 

Måste säga att jag är glad för det,  för bland det för jag fick smaka fanns ett helt grymt trevligt och gott rödvin som hette El Rincón – 2005. Hittar ni det så prova det !

 

Sen var det dags att styra kosan mot Uppsala igen för att hinna förbereda morgondagens mat & ölprovning.

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu