Mikkeller Green Gold

by | jan 10, 2011 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Var i helgen på en liten utflykt till Falun. Tillbringade då några timmar på Bishops Arms med att prova lite saker som jag missat. En av de saker jag provade var Mikkeller Green God IPA. Denna IPA som är bryggd på Gourmetbryggeriet i Roskilde, Danmark och är på 7,0 procent och den fanns på fat.

Färgen var mörkt gyllenbrun och ofiltrerad med ett litet fint skum på toppen. Så fort man fick glaset i handen kände man doften från de amerikanska humlesorterna attackera en som om man fått en halv grapefrukt fasttryckt i pannan. Doften var med andra ord stor av nyslaget gräs med massor av grape, passions, citrusaromer och små inslag av tallbarr. När jag sedan drack av den måste jag säga att jag blev förvånad över att den var så balanserad som den var. Visst det var en riktig humlebomb i amerikansk stil, men den hade en kropp som bar upp det riktigt bra tycker jag. Fin lång och trevlig beska med klara drag av grape, citrus och gräs.

Jag av njöt den samtidigt som min hustru tog en Lindeman Apple. Hon påstod sig missat att den fanns, och jag påpekade att jag skrivit om den på bloggen. Då säger hon : ”Tror du jag har tid att läsa den. Du berättar ju ändå allt om alla sorter”. Ibland är verkligheten hård…..

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu