Mariestads Islagrad Rothpils

by | maj 2, 2018 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA

Den 2 maj släpps Mariestads Islagrad Rothpils på Systembolagets specialsortiment. Chefsbryggmästare Richard Bengtsson har den här gången åkt på inspirationsresa till sin gamla studiestad Berlin och druckit tysk pilsner och vänt hem med viljan att göra en bra, röd pilsner.
Denna har han sedan islagrat, det vill säga frusit och sedan skiljt av isen och på så sätt fått upp alkoholhalten till 7,0% och samtidigt koncentrerat smakerna.
Ölen lanserades långt under Stockholm i den gamla kärnreaktorhallen vid KTH med tydliga blinkningar till Berlin och dess konst- och kulturscen. En otroligt läcker lokal som Spendrups dragit mesta möjliga nytta av.

Själva ölen var en ovanligt fyllig pilsner med god maltsmak och beska och vackert röd färg. En bra matöl som också står sig väl att drickas som den är. På middagen serverades den till asiatiskt inspirerad surkål och fläsklägg som åts i bao, ångkokt och fluffigt asiatiskt bröd, med sallad, koriander och hoisinsås. Riktigt gott och Rothpilsnern passade så klart fint till.

Tråkigt nog är detta den sista Smakresan efter fyra år med två nya specialöl efter varje resa, men det flaggades redan nu för att det kommer att hända något spännande i november. Vi får se vad Mariestads och Spendrups har hittat på då!

 

Mariestads Islagrade Rothpils Systembolaget

Mariestads Islagrad Rothpils
Artikelnummer: 82939-01
Pris: 219 kr

 

Fotocred: Matilda Kjell
Bild på bao och öl: Ulrika Bohlin

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Ulrika

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu