fbpx

Mariestads Islagrad Rothpils

av | maj 2, 2018 | 0 Kommentarer

Den 2 maj släpps Mariestads Islagrad Rothpils på Systembolagets specialsortiment. Chefsbryggmästare Richard Bengtsson har den här gången åkt på inspirationsresa till sin gamla studiestad Berlin och druckit tysk pilsner och vänt hem med viljan att göra en bra, röd pilsner.
Denna har han sedan islagrat, det vill säga frusit och sedan skiljt av isen och på så sätt fått upp alkoholhalten till 7,0% och samtidigt koncentrerat smakerna.
Ölen lanserades långt under Stockholm i den gamla kärnreaktorhallen vid KTH med tydliga blinkningar till Berlin och dess konst- och kulturscen. En otroligt läcker lokal som Spendrups dragit mesta möjliga nytta av.

Själva ölen var en ovanligt fyllig pilsner med god maltsmak och beska och vackert röd färg. En bra matöl som också står sig väl att drickas som den är. På middagen serverades den till asiatiskt inspirerad surkål och fläsklägg som åts i bao, ångkokt och fluffigt asiatiskt bröd, med sallad, koriander och hoisinsås. Riktigt gott och Rothpilsnern passade så klart fint till.

Tråkigt nog är detta den sista Smakresan efter fyra år med två nya specialöl efter varje resa, men det flaggades redan nu för att det kommer att hända något spännande i november. Vi får se vad Mariestads och Spendrups har hittat på då!

 

Mariestads Islagrade Rothpils Systembolaget

Mariestads Islagrad Rothpils
Artikelnummer: 82939-01
Pris: 219 kr

 

Fotocred: Matilda Kjell
Bild på bao och öl: Ulrika Bohlin

 

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Skrivet av Ulrika Bohlin

Jag heter Ulrika Bohlin och är skribent här på Pilsner.nu. Helt fantastiskt roligt! Mitt öl-intresse började med en rivstart för ungefär 12 år sen när jag flyttade till Uppsala och sen dess har jag bl a läst en kurs om dryckeskunskap i Grythyttan och fick då verkligen smak för provningar. Mitt bloggande är en förlängning av provandet där jag får chans att göra något med det jag upplever. När det gäller vilka ölgenreer jag gillar så har jag landat i att IPA sällan är något för mig, men att alla typer av belgisk öl brukar gå hem. Smaksatt öl, både med frukt och kryddor är roligt, men jag lämnar de sötare åt andra.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

[instashow id="4"]
Pilsner.nu