När Mariestad släpper sin Den Stora Smakresan 2017, funderar jag på om Richard Bengtsson kopierat min resa till San Francisco jag gjorde för snart fyra år sedan. Han prickade in de två bryggerier som jag också tyckte var mycket roliga att besöka, och jag tror att mitt besök på Anchor Steem är ett av de bästa bryggeribesök jag någonsin gjort. Dels för att det var så vackert där ( ja ja jag vet – skadad) och dels för att man blev så otroligt väl mottagen av personalen.
Ölen som görs på Mariestads är en Amerikansk Dampfbier som släpps på Systembolaget den 1 Maj. Den ligger på 75 cl flaska med en ABV på 6,0 och kostar 199,00 sek. Det kommer bara att släppas 2000 flaskor totalt av den på Systembolaget.
Tomas Sjögren som blev årets kock 2015 har även tagit fram ett recept på Älg som ska passa perfekt till ölen och som verkar riktigt trevligt när man läser det.
Jag tycker att ni ska ta er tid att titta igenom filmen som de gjort, den är trevligt gjord och beskrivande. Vi återkommer med mer intryck när vi hunnit prova den.
0 kommentarer