Mariestads Continental

by | okt 4, 2011 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Mariestands Continental en ljus lager på 4,3 procent som fått sitt namn och smak för att återminna om den tid som fanns runt förra sekelskiftet då allt var möjligt i den del av världen som vi kallar kontinenten. Det är svårt att definiera kontinenten på ett enkelt sätt men oftast menar man den del av Europa som utgörs av fastlandet. Ur pressreleasen : ”Mariestads Bryggeri saluförde på 60- och 70-talet ett mellanöl under namnet Continental. Namnet valdes som en slags hyllning till 1800-talet och det område som betydde så mycket för ölets utveckling i Sverige och Mariestads Bryggeri.”

Ölet är gyllengul till färgen och har ett kort men finbubbligt skum. Doften är enkel med lätta drag av blomsteräng, söt brödighet och en lätt lätt gräsighet. Smaken är tunnare än vad jag trodde med avseende på doften men balanserad med lite fruktighet som drar mot citronskal inklusive dess beska, en söt blommighet och en liten lätt beska.

Tycker inte riktigt doft och smak håller ihop men jag tycker det är en trevlig öl. Gillar att den är bara 4,2 procent och kan mycket väl tänka mig att dricka denna till mat av diverse slag.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu