Del-av-Etikett-Hoffsten

Louise Hoffsten släpper öl – Hoffsten Blue Session Neipa

by | mar 25, 2023 | 2 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Louise Hoffsten släpper öl – Hoffsten Blue Session Neipa

– Det som är viktigt för mig är att det är en upplevelse i allt. Att det är musik, mat och dryck som tillsammans ger en total upplevelse för alla sinnen. Med ölen som jag släpper med Centralbryggeriet i Linköping tycker jag det finns möjligheten att få det, samt att det är ett bryggeri från Linköping som är min födelsestad. Sedan är det min bror, Lars Hoffsten, som gjort etiketten så allt är en upplevelse med namnet Hoffsten. 

 

Hoffsten Blue Session Neipa

Louise Hoffsten NEIPA Lars Hoffsten öl blues rock

Ölen som Louise Hoffsten släpper är Hoffsten Blue Session Neipa ( jag tycker den skulle hetat Hoffsten Blues Session Neipa 😉 ) och är en Session NEIPA på 4,5 %. Kul att det dyker upp lite NEIPA med lägre alkoholhalt i så att man kan dricka fler av dem, eftersom man är ute efter smakerna och inte alkoholen. Jag har inte provat den ännu men som stil borde den fungera mycket bra ihop med mat. Det är dock inte en stil som går bra ihop med stark mat, eftersom det skjuter på hettan i maten och gör ölen extra pepprig och kan ibland upplevas som otrevlig. Däremot passar den mycket bra till fet mat av olika sorter, både kött, fisk och vegetariskt. Så även om jag inte smakat den ännu, så tycker jag att hon och bryggeriet har valt en bra stil på en musiköl.

 

Hoffsten Blue Session Neipa
Louise Hoffsten Foto Tom Holmlund
Hoffsten Blue Session Neipa

 

Releasefest

Igår, den 24 mars, var det releasefest på bryggeriet i Linköping och självklart var hon där och spelade med sitt band.  En bra och rolig spelning sa hon och ölen togs emot mycket positivt av alla som var på plats på bryggeriet.

 

 

Hoffsten Blue Session Neipa

Om ni inte känner till Louise, eller inte lyssnat på henne på ett tag, så föreslår jag att ni lyssnar på Spotify, och få höra hennes underbara röst och musik.   

 

 

Öl är rock n’ rolls världens champagne

Redan på 80-talet träffade jag henne när jag spelade med bandet Soul Pack, som spelade överallt i Sverige och gjorde TV under några års tid. På den tiden levde min far som var yrkesmusiker och spelade i symfoniorkestern i Gävle under många år. Han berättade att när han gick på Musikhögskolan i Stockholm, träffade han Louises far Gunnar Hoffsten första gången och att de hade spelat tillsammans i olika sammanhang.

Jag måste avsluta med att fråga om ett citat från Eva Dahlgren i boken Ölvännernas Matbok från 1985, som jag tror Pripps gav ut ”Öl är rockvärldens champagne”. Skriver du under på det citatet Louise ?
– Ja verkligen, det är helt sant, håller med Eva .

För mig känns det som cirkeln sluts, det började med våra fäder som spelade tillsammans, nu skriver jag om hennes öl. Det som återstår är bara att vi ska träffas och svinga en bägare ihop någon gång. Kanske en Hoffsten Blue Session Neipa, vem vet.

/Jonas H

Ölen släpps på systembolaget 3 April här är länken : –> Hoffsten Blue Session Neipa

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

2 Comments

 1. Susanne Gunnarsdotter

  Jag lovar att kolla in denna vecka om ölet finns på Systembolaget här I Uppsala!
  Ska njutas långsamt med en blues, av Louise förstås😉

  Reply
  • Jonas H

   Du måste dessvärre beställa den till systembolagen i Uppsala
   /Jonas H

   Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu