Linköping Beer Expo 2011

by | apr 12, 2011 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Så har då helgen varit och man försöker återhämta sig på jobbet….. Konstigt att det är så varje gång man varit på mässa att det tar ett par dagar att komma in i den vanliga lunken. Tar väl ett par dagar till denna vecka eftersom jag håller en surölsprovning på onsdag också. Det är ett hårt jobb men… ja ni vet.

Det var första gången jag var på Linköping Beer Expo och det var andra gången som mässan var. Antalet besökande var enligt mässchefen Richard ca 2000 fördelat på 2 dagar. Det var mer än förra året men det var fortfarande luftigt och trevligt. Pratade med en besökare som varit på whiskymässan i samma lokaler och han sa att det var så trångt att det inte gick att röra sig, och det är kanske trevligt för de som arrangerar mässan men sällan trevligt för folk som är på den eftersom det då sällan finns tid för att kunna prata med utställarna.

Man kan av naturliga skäl inte radda upp allt man drack eller alla man pratade med om allt men några saker som var roligt på ett eller annat sätt stack ut:

Ett nytt bryggeri i Linköping, Roel. De har slagit upp sina portar på Ågatan 57 i Linköping, med den utrustning som tidigare använts på ölkliniken. Det är 5 syskon som alla är barn till den som hade ölkliniken som köpt sakerna och öppnat i de nya lokalerna. Det som är extra roligt är att det är en kvinnlig bryggmästare där, Carmen. Tror det är den först i Sverige på ett litet bryggeri sedan Karin (visst hette hon så) bryggde på Kungsholmens kvartersbryggeri en gång för 10-12 år sedan. Mer sånt vill vi se i Sverige !  Ölen då ?  Helt ok,  dock lite för söt för min smak.

På tal om Kungsholmen som numera heter Nils Oscar fick jag där på frågan om de kunde berätta något om sin nya vår öl (Vår öl inte våröl – finns det en Er öl också ?), fick svaret : ”Den är lite mörkare”. Kändes som en mycket relevant och givande kommentar, speciellt eftersom jag redan köpt ett smakprov av dem med nämnda produkt i och doftade på den för fullt.

 

 

I Bishops Arms monter provade jag bla Limköping Pale Ale som görs hos Eskilstuna Ölkultur. Mycket trevlig sak . Marcus (?) var oxå mycket nöjd över den och tyckte att flytten av tillverkningen av den från Ölands Gårdsbryggeri till Eskilstuna Ölkultur gått mycket bra. Rekommenderas om du kommer förbi Bishops Arms i Linköping.

 

 

Provade Punk IPA på burk från BrewDog. Helt ny öl och det kommer mer om den när jag lyckets få tag på den och prova den under bättre förhållanden.

 

 

 

Drack ytterligare en bra öl från Hornbeer, Hophorn på fat. Humlebomb ? Jupp, men innehöll så mycket mer. Återkommer till den.

 

 

 

 

Riktigt bra var ofiltrerad självrunnen Landsorts Lager från Nynäshamn. Jummy !!!

 

 

 

Annars var jag mest vid Slottskällans monter och pratade ihjäl folk och försökte få dem att prova lite nya och gamla produkter från dem. Det finns det dock andra bloggare som skrivit om och jag hänvisar till dem som vanligt med hänvisning till min opartiskhet. Blev dock beskylld för att druckt ett fat Ofiltrerad Red Ale Mist själv av vissa i personalen där. Min uppfattning är dock inte riktigt så, men sanningen brukar väl ligga mitt emellan två personers uppfattning 😉

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu