Lammracks på grillen

av | apr 4, 2022 | 0 Kommentarer

Sierra Nevada Pale Ale

Lammracks är ju så in i bängen gott! Vill du lyxa till det lite så kör dom på grillen – indirekt grillmetod (kolet åt ena sidan och köttet på gallret på andra sidan grillen). Jag brukar blanda en liten marinad bestående av någon god olivolja, rosmarin, pressade vitlöksklyftor – massera in racksen med sensuella rörelser – det blir så mycket godare då! 

Jag förbereder grillen för indirekt grillmetod och sedan får de gå där under locket tills innertemperaturen är ca 54 grader.

Sen fräser jag på dom på direkt värme så de får lite mer yta. Servera genast! Så så himla gott! Nu måste jag hungrig igen…

Serveringsförslag: en god chimichurri är ju alltid trevligt, eller kanske ett ramslökssmör?

OM oss

Skrivet av Ulrik

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan. Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu