La Vieille Salme – en häxbrygd ?

by | feb 25, 2013 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

2013-02-25 19.08.59

Eftersom det börjar dra ihop sig till Påsk och jag råkade hitta den här i förrådet så tyckte jag det var ett måste att prova den. La Vieille Salme – Gamle Salme – från Brasserie la Vieille Salme har egentligen inget med påsk och göra utan är helt enkelt namnet på den flod som rinner förbi staden och regionen Vielsalm där bryggeriet ligger.

Det här är en Belgisk ljus ale på 8,3 procent som har bäst föredatum i Augusti 2013.

Färgen på ölen är gyllengult disig med en relativt kraftig fällning som inte faller ut utan är i rörelse i glaset hela tiden. Skummet är smutsvitt med små fina bubblor. Doften är söt med storaCap_4_13 inslag av honung, knäck, persika, päron och lite citrus. Smaken har en stor sötma som fyller hela munhålan och sprider en härlig smak av persika och knäcksötma. När man svalt ner den kommer en hård men lätt beska som ligger kvar i hela gommen. Jag måste ta en klunk till, vänta…….. det finns klara jästtoner i den också.

Jag gillade den här. Snygg och balanserad även om den har en hård lite omotiverad slutbeska. Jag tror dessvärre inte att den går att få tag på i Sverige, men hamnar ni i Belgien så håll utkik efter den.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu