Kräftor kräva dessa drycker

by | aug 21, 2014 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

kräfta_h

Vi befinner oss nu mitt upp i kräftsäsongen och jag får flera gånger i veckan påstötningar om vad som är det bästa ölen att dricka till kräftor. Självklart är det individuellt men jag tänkte tipsa om några sorter som jag tycker går riktigt bra ihop med de små röda djuren. Det här är fem olika öl som jag av olika anledningar brukar dricka/bjuda på till kräftor, och de finns att köpa på de flesta systembolagsbutiker.

 

redseal

 

 

Red Seal Ale (1503)

 

En av mina favoriter alla kategorier av produkter på Systembolaget. En öl som jag alltid återkommer till och den fungerar även lysande till kräftor.  En trevlig beska med knäck och lätta blodgrapestoner i. Dock bör man ta det lugnt med kraftigt kryddade snapsar till denna då det annars kan bli för mycket smak i munnen på en gång

 


 

weihen

 

Weihenstephaner Hefe Weissbier (1526)

Veteöl till kräftor är något som är klart underskattat anser jag. Denna trotjänare av veteöl fungerar med sina härliga drag av citrus, kryddnejlika och skumbanan i smaken bra till kräftorna och fungerar även med en lite kraftigare kryddat snaps till.


 

brooklyn_EIPA

 

 

Brooklyn East India Pale Ale (1688)

En snäll IPA som inte tar kontrollen över kräftsmaken utan kompletterar den och komplementerar dillsmaken lysande tycker jag. Den fungerar även bra för folk som i vanliga fall är lagerölsdrickare till kräftor.


 

wisby_pilsWisby Pils
 (1570)

En lageröl för de som absolut vägrar dricka något annat än lageröl. Den här gör i alla fall så att de kanske vidgar vyerna från Carlsberg och Heineken.
En snygg enkel ren pilsner med lätta fruktiga citrusdrag.

 


maredsous6

 

 

 

Maredsous 6 Blonde (1511)

En belgisk blond sitter aldrig fel heller och den fungerar även till kräftor. Den här är en ofiltrerad trevlig med lätta frukt och jästtoner i smaken.
Tänk bara på att den är lite starkare så skippa snapsen.

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu