Julöl 2011 – Old Winter Ale

by | dec 6, 2011 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Nu när jag fått internet igen i denna landsortsstad jag bor i (Uppsala), så tänkte jag att det är bäst att börja beta av julölen. Jag kommer inte som de föregående åren att testa alla parallellt och sedan skriva ett inlägg, utan istället prova en del av de jag anser värda att testa.  Först ut i mina recensioner blir Fuller’s Old Winter Ale, dock är detta inte den första jag druckit i år.

Fuller’s Old Winter Ale är ju en av de julöl som inte behövt kvala sig in på Systembolaget genom provning, utam finns med automatiskt iår eftersom den sålt så bra förra året. En Svensk julölsklassiker alltså 😉

Färgen på ölen är mörkt rödorange med ett fint offwhitefärgat skum som är mycket småbubbligt och ligger kvar länge. Det lämnar oxå efter sig en vacker ring på glasets sida där man efter konsumtionen av den, kan räkna antalet klunkar i det antal ringar man har. Doften är maltig med en lätt sötma, lätta toner av knäck och ett drag av citrusfrukt. Smaken är mycket maltig dock har den inte den sötma jag förväntade mig med avseende på doften. Munnen fylls av lätt bitterhet och drag av plåtburk, och den avslutas med en beska som ligger kvar och nästan har lätta drag av libbsticka.

Nja, jag miss faktiskt den här som sötare från förra året men jag har dessvärre inte någon flaska kvar. Tyckte att den var helt ok men är nog bättre till mat än utan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu