Julkalendern 2023 Lucka 14

by | dec 14, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

öl julkalender adventskalender

Öl är en central del av den nederländska kulturen och är mycket populärt över hela landet. Nederländerna är hem för flera av världens största ölföretag. Detta inkluderar Heineken och Amstel, två företag som producerar några av de mest säljande ölen i världen. Dessa stora företag har en stor inverkan på ölscenen både i Nederländerna och internationellt, men de är inte de enda aktörerna på den nederländska ölmarknaden.
Trots dominansen av dessa stora företag finns det också en växande hantverksölscen i Nederländerna. Denna scen består av hundratals mindre bryggerier som är spridda över hela landet. Dessa bryggerier producerar en mängd olika ölstilar, från traditionella lagers till mer experimentella och innovativa öl. Denna växande hantverksölscen bidrar till en spännande och dynamisk ölkultur i Nederländerna, som erbjuder något för alla ölälskare.

Bästa öl på Systembolaget från landet

Motivering till att den ölen är bäst

La Trappe är ett framstående bryggeri som ligger i Nederländerna och är berömt för sin produktion av Trappistöl. Det är det enda Trappistbryggeriet i landet och ett av de få i världen. La Trappe har blivit känt för sina exceptionellt goda öl och sin starka koppling till Trappistmunkarnas traditioner. Bryggeriet kombinerar modern bryggteknik med århundraden gamla traditioner för att skapa öl av högsta kvalitet. Bryggeriets urval av öl är omfattande, vilket erbjuder allt från ljusa, uppfriskande lager till mörka, kraftfulla stouts. Varje öl är noggrant utformad för att visa upp de unika kvaliteterna hos de ingredienser som används, och resultatet är en produkt som är både smakrik och balanserad. La Trappe är verkligen ett utmärkt exempel på det hantverk och den passion som går in i att skapa exceptionell öl.

Spännande ölfakta från landet

Omkring 1650 var det mer än 700 bryggerier i Holland. Men efter det började en nedgång som fortsatte fram till 1800-talet. Det fanns många orsaker till detta. Det importerade ölet hade förbättrats och kunde konkurrera med det lokala ölet. Dessutom började andra drycker, som vin, kaffe, te och choklad, ta över marknaden. Ovanpå det kom stigande tillverknings- och råvarukostnader samt skatter som regelbundet ökade.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu