Julkalender 2023 Lucka 9

by | dec 9, 2023 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

öl julkalender adventskalender

Generellt sett finns det två stilar av öl i Lettland: ljus (gaišais), en ljus lager; och mörk (tumšais), som vanligtvis är mycket nära en dunkel och kan innehålla tillsatta sötningsmedel. Baltiska porters finns också tillgängliga, men den stilen verkar vara mycket mer populär utanför Lettland. Det blir alltmer populärt för etiketter att erbjuda vad de kallar ofiltrerade versioner, vilket såvitt jag kan se helt enkelt betyder ”baksmälla-inducerande”.

Bästa öl på Systembolaget från landet

Motivering till att den ölen är bäst

Öl kan komma i alla dess former har vi märkt de senaste åren och här har vi ett bryggeri som verkligen pushar gränserna. Arpus och Beretas öl som smakar mer juice än öl är verkligen speciell med sin smak av persika, aprikos, mango, jordgubb och citron. Perfekt en sommardag när du är sugen på en drink, men se till att servera den riktigt riktigt iskall.

Spännande ölfakta från landet

Lettland är hem till ett antal unika öl som inte kan hittas någon annanstans. Ett exempel är ”kvass”, en traditionell lettisk dryck som är bryggd på rågbröd. Även om den tekniskt sett inte är en öl, har den en liknande bryggprocess och delar vissa smakegenskaper.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Matilda Andrén

Ölnörd, ölentusiast och hobby ölrecensent. Sitter i ölgäris styrelse och håller i ölprovningar. Älskar att hitta nya smaker och bli motbevisad om det är något jag inte gillar. Kontakta mig gärna på Instagram, Snickarjuice och tjöta mer öl med mig.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu