Julkalender 2023 Lucka 4

by | dec 4, 2023 | 0 comments

öl julkalender adventskalender

Polen har en rik öltradition som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Polen har en lång tradition av ölbryggning med vanliga stilar som ljus lager och mörkt öl. På senare tid har landet upplevt en ökad tillväxt inom hantverksölscenen, där bryggerier utforskar olika stilar som IPA, porter och suröl. Lokala ingredienser och ökad medvetenhet om ölens komplexitet har präglat denna utveckling. Ölfestivaler och ölpubar har blivit populära, och städer som Warszawa och Kraków har sett en ökning av små bryggerier. Den polska ölkulturen kombinerar således traditionella ölstilar med moderna och innovativa smaker.

Bästa öl på Systembolaget från landet

Motivering till att den ölen är bäst

Jag älskar bryggeriet Funky Fluid. Har druckit mycket från dom och har beställt mycket öl direkt från Polen. Deras ölscen är mycket spännande. Just Funky Fluid jobbar mycket med humle, syra och frukter. Deras Gelatoserie är riktigt bra. Dom återskapar olika glassar genom öl. Sötsyrliga bomber av smak. MIssa inte detta.

Spännande ölfakta från landet

Polen rankas som bland dom sex största ölkonsumerande landet globalt. Den genomsnittliga polacken konsumerar runt 100 liter öl per år. Polska ölvarumärken som Tyskie och Zywiec är framstående både på den nationella ölmarknaden och globalt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu