Julkalender 2023 Lucka 11

by | dec 11, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

öl julkalender adventskalender

Kanada har alltid varit en bryggnation. Molson, Oland, Keith, Carling, Sleeman och Labatt är alla namn som kanadensiska öldrickare har varit bekanta med i generationer. Öl i Kanada har en rik och varierad historia, med en mångfald av ölstilar och ett växande intresse för hantverksöl. Förbudstiden, den stora depressionen och andra världskriget drabbade bryggerierna hårt och tvingade fram en stor period av konsolidering av industrin. Regionala bryggerier över hela landet slogs samman eller köptes upp av andra bryggerier, vilket resulterade i större företag och en konkurrenskraftig industri. Det påminner om Sveriges bryggerihistoria. Under de senaste decennierna har Kanada liksom Sverige upplevt en boom inom hantverksölsscenen. På grund av Kanadas kulturella mångfald återspeglas detta ofta i ölutbudet. Bryggerier experimenterar med olika smaker och stilar, inklusive influenser från internationella ölkulturer. Trots mångfalden av ölstilar är lager och ale fortfarande de mest konsumerade öltyperna i Kanada. Klassiska lager och ale domineras av både stora bryggerier och små hantverksbryggerier. Framväxten av ”hantverksbryggning” har återupplivat ölets varumärke i Kanada. Idag har kanadensiska öldrickare tillgång till ett av de största urvalen av olika ölmärken och stilar som finns tillgängliga var som helst i världen. Vid vår senaste räkning är Kanada hem för 1200 bryggerier och 5800 inhemskt tillverkade varumärken.

Bästa öl på Systembolaget från landet

Motivering till att den ölen är bäst

Jag älskar Bellwoods. Tyvärr rätt så dyrt men för den kvaliteten så får man betala. Dom har hittat ett eget sätt att skapa öl i belgisk stil med en egen karaktär. Spänannde stilar med frukt och fatlagring. Kul att det äntligen börjat dyka upp lite av deras produkter i Sverige.

Spännande ölfakta från landet

Kanada är känt för ölstilen ”Ice Beer”. Det är en speciel bryggprocessen där ölet kyls under fermenteringen, vilket resulterar i att vattnet i ölet fryser och avlägsnas, vilket koncentrerar alkoholen och smakerna. Ice Beer blev särskilt populärt på 1990-talet, och det var känt för att ha högre alkoholhalt än traditionella ölsorter. Trots dess popularitet har det funnits debatter om denna bryggmetod bara är en marknadsföringstaktik. Oavsett så har Ice Beer blivit en unik del av Kanadas ölkultur och fortsätter att vara en intressant och karakteristisk ölstil i landet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu